Ez a lehető legrosszabb ülés a repülőgépen

Minden szempontból rossz döntés.

Egy cég utánajárt annak, melyik ülésre érdemes jegyet váltanunk a repülőn, és mint kiderült: érdemes több szempontot is figyelembe venni a foglalásnál.


A legtöbb légitársaságnál foglaláskor könnyen kiválaszthatjuk, hova akarunk ülni a repülőn. A gyermekekkel utazók általában ablakos ülést szeretnének, de van, aki már a gondolatától is rosszul van annak, hogy 10 ezer méter magasból kémlelje a tájat.

Olyanok is akadnak, akik még azt is tudják, hogy egy esetleges baleset esetén mely székek számítanak a legbiztonságosabbnak, és melyek kerülendőek.

Ez is érdekelhet: Egy etikettszakértő elárulta, mikor nem illetlenség helycserét kérni a repülőn

Egy friss kutatás azonban egy új szempontot hozott be, írja az Express.

A Victoria Plumbing nevű cég által végzett felmérés kétségkívül fontos kérdést vetett fel:

hova üljünk, ha könnyen ki akarunk jutni a mosdóba?

Fotó: Omar Prestwich / Unsplash

Nem mindegy, hova ülünk

Nos, az eredmények szerint semmiképp ne a 11A jelet viselő ülésre! 

Ettől a helyről egyaránt messze van a repülő elején, valamint a gép hátsó részéntalálható mosdó, márpedig ki szereti kerülgetni a többi utast a szűk folyosón? Ráadásul a 11A-nak még kilátása sincs – minden szempontból rossz választás tehát.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Már Európában is elkezdték mérlegre állítani az utasokat

A szakértők szerint a legjobb opció a 4C jelű szék.

Ez az ülés ugyanis közel van a gép elején található mosdóhoz, de nem annyira közel, hogy a kellemetlen szagok vagy a vécéért sorban álló utasok tönkretegyék az utazást.

Fontos: légitársaságonként eltérő lehet az ülések számozása, így jobb, ha a honlapon utánanézünk a részleteknek. Ha foglalásnál követjük a fenti szempontokat, nagy baj már nem érhet bennünket.

Van még egy tippünk azoknak, akik igazán nyugodt repülésre vágynak: ha párban utazunk, foglaljuk le a folyosó és az ablak melletti ülést is! Ebben az esetben ugyanis nagy az esély rá, hogy szabadon marad a középső szék, így bőven lesz helyünk az utazás alatt.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET