Kihívója akadt az Aperol Spritznek: ezek az ételek és italok tarolhatnak 2024-ben

A Yelp felmérése szerint.

Az éttermek évről évre igazódnak a fogyasztói szokásokhoz, ami nem meglepő, hiszen – logikusan akkor éri meg számukra is a működés, ha olyan termékeket kínálnak, melyekre a lehető legnagyobb a kereslet. Éppen ezért a felhasználói véleményekre specializálódott Yelp adatkutatókkal és trendszakértőkkel együtt létrehozott egy kimutatást, melyben azt vizsgálták, mire vágynak a jelenkor fogyasztói.


A Yelp egy vendégvéleményeket gyűjtő portál, ahol különböző szolgáltatásokat – így éttermeket és bárokat is – értékelhetnek azok, akik valamikor igénybe vették már azokat. A vállalat most más szervezetekkel együttműködve publikált egy kimutatást, melyben 2024 várható étel- és italtrendjeit vázolták.

Az eredmények megállapításához többmillió keresést vizsgáltak meg, a válaszok szerint a következő gasztronómiai trendek fogják meghatározni a következő évet.

Koktélok 

Kezdésnek például várhatóan új szereplő csatlakozik a legnépszerűbb nyári koktélok köréhez. A mezőnyt eddig a kesernyés, narancsos Aperol Spritz és a Negroni változatai uralták, ám úgy tűnik, egyre nő az igény az olyan koktélok iránt, melyekben kevesebb alkohol található.

Így az édeskésebb, proseccóval és bodzasziruppal készített Hugo Spritz lehet majd 2024 nyarának egyik legkedveltebb itala, ugyanis az adatok szerint 1121 százalékkal megnőtt a rá irányuló keresések száma.

A bodzás koktélok iránt amúgy is nagy volt a kereslet: 323 százalékkal megnőtt azon keresések száma, melyek valamely bodzás koktélt érintettek.

Szokatlan Martinik

Fotó: Agathe / Unsplash

Espresso Martini

Azonban nem csupán az Aperol és a Hugo Spritz iránt érdeklődtek az emberek; meglepően sok keresés érkezett a Martini alapú koktélokra is. A Yelp szerint olyan furcsa variációkra kerestek az emberek, mint például a matchás (+1323 %), a paradicsomos (+ 131 %), vagy éppen a szarvasgombás Martini (+ 92 %), de a közkedvelt Espresso Martini (+ 56 %) iránt sem lankadt az érdeklődés.

A Gin-Tonik is egy örök kedvenc, amit a japánok gondoltak újra: Gin-tonik egy kis csavarral: így isszák Japánban a világ egyik legkedveltebb koktélját

Kávés italok

A kávés italokra is egyre többen tarthatnak igényt, a legújabb őrület pedig a carajillo nevű koktélt érinti – a Spanyolországban és Latin-Amerikában elterjedt ital mindössze két hozzávalóból, valamilyen alkoholból (pl.: rum) és hideg kávéból áll.

Kérdés, hogy lesz-e elég kávé. Ám erre is van megoldás: Olyan kávét találtak fel a tudósok, ami átformálhatja az egész piacot

Alkoholmentes italok

Az alkoholmentes kategóriában a gyümölcsökből és zöldségekből készült smoothiek voltak a legnépszerűbbek. Az egészséges, növényi alapú táplálkozásra egyre többen figyelnek, a Hailey Bieber által készített smoothiekra irányuló keresések száma például mintegy 408 százalékkal nőtt.

Télen is remek smoothiekat készíthetünk ezekből: 5 vitamindús magyar zöldség, amivel könnyen átvészelhetjük a téli hónapokat

Ételek

Az ételek tekintetében a kaviár (+ 31%) és a Tsukemennek nevezett hideg ramen leves (+ 30%) iránt is megnőtt a kíváncsiság. Emellett a „csajos vacsorák” trendje is elterjedni látszik (+ 140%), melynek keretében a nők általában mezze (egyszerre tálalt kis ételek választéka - a szerk.) válogatások mellett töltik el egymással az időt.

Ha mi is mezzézni indulnánk a barátnőkkel: 4+1 budapesti étterem, ahol belekóstolhatunk a Közel-Kelet ízeibe

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET