A boltban 2500 forint, magyar klasszikus, mégsem termesztik lakásban
Kevés erőfeszítés, nagy spórolás.

A torma mély, gazdag, nedves, agyagos, nedves talajban, napos helyen fejlődik a legjobban.
Egy legalább 70 centiméter mélységű, nagyobb edényre lesz szükségünk, hogy a gyökerek növekedni tudjanak. A vízelvezető lyukak elengedhetetlenek a tartályban. Öntözni akkor kell, amikor a talaj felső rétege kiszárad, emellett havonta érdemes trágyázni is, mutatja be a torma otthoni termesztését a Vince
A torma otthoni gondozását egyébként mindenkinek ajánljuk, hiszen rengeteget spórolhatunk vele: jelenleg 1 kilogramm torma bolti ára 2500 forint körül mozog, de van, ahol 4000 forintot is elkérnek érte.
Ezt olvastad már? Elkelt az a menüsor, amit a Titanic utasai fogyasztottak közvetlenül a tragédia előtt
Nem utolsó sorban: rendkívül egészséges, remek C-vitamin-forrás, emellett gazdag káliumban, nátriumban, magnéziumban, kálciumban, valamint hasznos ásványi anyagokban, flavonban, mustárolajban és glikozidokat is tartalmaz.
Shutterstock
Arra már a Haszon cikke emlékeztet, hogy Magyarország igazi tormanagyhatalom egyébként: itthon 1200-1300 hektáron termeltünk tormát az elmúlt években. Évente 10-12 ezer tonna termést takarítottak be, ami az Európai Unió éves össztermelésének nagyjából a fele. Ugyan a magyarországi fogyasztása is számottevő, a termelt mennyiség java (80-90 százaléka), leginkább lédig formában külföldre kerül, javarészt Németországba, Lengyelországba, az Egyesült Királyságba és Csehországba.
Ez is érdekelhet: A mexikói mártás, ami 3 napig készül, és még a legjobb séfeket is megizzasztja
A Hajdúsági Torma 2008 óta oltalom alatt álló eredetmegjelöléses (OEM) termék, melyet 2021-ben Hungarikummá is nyilvánítottak, köszönhetően a hajdúsági termőtájnak – ami az érmelléki löszhát és a nyírségi tájegység érintkezésénél terül el. A homokos öntés, illetve lápos réti talajon az úgynevezett bakhátas termelési technológia teszi egyedivé a Hajdúságban termett tormát.
A termelők hazánkban jellemzően tájfajtákat ültetnek. Debrecen környékén leginkább az édes-nemes populáció fajtái terjedtek el (sima felületű, hosszú, bőtermő, igen fűszeres, jóízű, magas szárazanyag- és aromatartalom), de nagyobb mennyiségben ültetnek a Nürnbergi Édesből (jóízű, bőtermő) és néhány dán fajtából is (például Danvit-ot).
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!
- 5 vitamindús magyar zöldség, amivel könnyen átvészelhetjük a téli hónapokat ›
- Elkelt az a menüsor, amit a Titanic utasai fogyasztottak közvetlenül a tragédia előtt ›
- Új bajnokot avattak a csipős paprikák között, az eddigi rekorder a kanyarban sincs ›
- Csillag után itt a kulcs: 2024-től már a szállodákat is díjazza a Michelin-kalauz ›
- A történelmi londoni gyorsétel, amiről a turisták nem is tudnak ›
- A mexikói mártás, ami 3 napig készül, és még a legjobb séfeket is megizzasztja ›