Ételek, amiket inkább ne rakj a kézipoggyászba, mert a kukában landolhat

Könnyen elvehetik a repülőtéren.

Shutterstock

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy mik azok a tárgyak, amiket nem szabad magunkkal vinni a repülőgépek fedélzetére, ám érdemes résen lenni akkor is, ha élelmiszert szeretnénk magunkkal vinni. Mutatunk pár olyan ételt, amitől biztosan meg kell válni, ha repülőgépre szállunk.


Míg vannak, akik szívesebben visznek magukkal a nyaralásra egy feladható bőröndöt, sokan a spórolás jegyében inkább csak egy ingyenesen szállítható csomaggal vágnak neki a külföldi útnak. Az olyan fapados légitársaságoknál, mint a Wizz Air, a Ryanair vagy az easyJet ugyan van erre lehetőség, a magunkkal vihető tárgyak, ételek listáját szigorúan kezelik.

Ha hazafelé jövet a fedélzeten esetleg szeretnénk az adott úti célon vásárolt termékekből fogyasztani, akkor nem árt tudnunk, hogy mely ételek azok, amiket nyugodt szívvel megehetünk.

Ha arra lennénk kíváncsiak, hogy hogyan járhatjuk be a világot: 5 tipp, rengeteg város: így utazhatsz olcsón többet a szakértők szerint

Fotó: Shutterstock

Ugyan ezek célországonként, illetve légitársaságonként változhatnak, általánosságban elmondható, hogy a folyékony vagy krémes ételeket a legtöbb helyen nem engedik fel a fedélzetre. Így például a mézet, a lekvárt, a puhább sajtokat, és a chutney-kat is érdemes mellőznünk.

Fotó: Shutterstock

Ezen felül a különböző krémeket, mint például a hummuszt, a guacamolét vagy a májkrémet is nagy eséllyel el fogja kérni tőlünk a repülőtéri személyzet. Érdekesség viszont, hogy amennyiben ezeket a krémeket például két szelet kenyér közé kenve vinnénk magunkkal, akkor nem kell aggódnunk azon, hogy elveszik tőlünk az uzsonnát.

Amennyiben idén egyedül vágnánk neki a világnak: 4 hasznos tipp, ha idén már bevállalnád a szóló utazást

Shutterstock

Egyes országokban – különösen Ausztráliában és az Egyesült Államokban – egészségügyi okok miatt ennél is szigorúban kezelik az ételeket, így például állati eredetű termékeket (húsokat, sajtokat) sem engednek fel a fedélzetre, de az alma is a tiltólistán szerepel.

Hasonlóképpen, ha valaki európai uniós tagállamon kívül eső országból érkezik az unióba, akkor a fertőzésveszély fennállása miatt tilos húsokat, tejtermékeket, mézet és néhány esetben még gyümölcsöket, zöldségeket is a táskánkba rakni – hívja fel rá a figyelmet az Express

Fotó: Shutterstock

Azzal persze szinte minden utazó tisztában van, hogy folyadékokat csak 100 milliliteres tégelyekben engedélyezett magunkkal hozni, ám ez az előírás sok esetben a befőttesüvegekbe csomagolt ételekre is vonatkozik. Így nem érdemes például olajbogyókat, savanyúuborkát vagy valamilyen gourmet ecetet, olajat a kézipoggyászba raknunk – hacsak nem bontjuk fel az utazás előtt és rakjuk őket át 100 milliliteres edénykékbe

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET