3 gyönyörű elfeledett város Toszkánában, ha elkerülnéd a hatalmas tömeget

Toszkána számos olyan gyöngyszemet rejt magában, amelyről keveset hallunk.

Az Olaszország szívében fekvő Toszkána az egyik legnépszerűbb régió a turisták körében. Akadnak azonban olyan városok a festői szépségű tartományban, amelyek méltatlanul alulértékeltek – ezeket érdemes felfedeznünk, ha igazán autentikus élményre vágyunk.

Jennifer Stevens, az International Living utazási iroda ügyvezetője megjegyezte, hogy a régió vidéki helyei más életstílust kínálnak, ami tökéletes választássá teszi egy pihentető kiránduláshoz:

„Ha lemerészkedünk a jól kitaposott turistaútról, rájöhetünk, hogy Olaszország sokkal megfizethetőbb, mint azt gondolnánk. Valójában egy olyan ország, amely még szerényebb költségvetés mellett is magas életszínvonalat és felejthetetlen kalandokat kínál."

1. Lucca

Shutterstock

A szakértő szerint a toszkánai kirándulást tervező turistáknak érdemes megfontolniuk Lucca meglátogatását.

A helyiek által Città d'arte-nak, azaz a művészet városának nevezett középkori település számos gyönyörű épületnek ad otthont a városközpontban. A látogatók a saját bőrükön érezhetik a történelmet, hiszen Luccában hosszú-hosszú évek múltán is a remekül megőrzött emlékműveket csodálhatunk meg.

A várost körülvevő fal, amelyet a római korban építettek, hogy távol tartsák a betolakodókat, a mai napig áll.

2. Arezzo

Shutterstock

Toszkána másik része, amelyet az utazók figyelmébe ajánlottak az nem más, mint Arezzo.

A város egyes részein, köztük a központban a turisták olyan épületeket csodálhatnak meg, amelyek évszázadok óta Arezzo részét képezik, köztük a Medici erőd romjait, amelyet hagyományos szőlőültetvények vesznek körül. Mindazonáltal a város alsó része jóval később épült, és minden olyan funkciót és szolgáltatást tartalmaz, amelyre az embereknek szükségük lehet az otthonuktól távol töltött idő alatt.

Olvasd el ezt is! Olaszország 5 legjobb úti célja, ha egy jót hajókáznál a nyáron

3. Volterra

Shutterstock

Toszkánában járva pedig kihagyhatatlan Volterrába, a régió központjában tett látogatás – ami egy kisebb domb tetején található város, lenyűgöző panorámával.

A hivatalosan Alabástrom városának nevezett Volterra leginkább arról nevezetes, hogy számos híres szobrász lakta egykor a környéket, és sokan állítják, hogy ez az egyik legszebb város egész Olaszországban. A mintegy 10 500 lakossal rendelkező település nem túl nagy, azonban minden ízlésnek megfelelő csemegeboltok, borozók, kávézók és éttermek széles választékát kínálja.

AMI MÉG ÉRDEKELHET