Meseszép portugál város lehet a nyugdíjasok egyik kedvence

Sokan választják 60 éven felett a nyaraláskor.

Porto

Portugáliát nevezték az egyik legkedveltebb úti célnak a 60 éves kort meghaladók körében, ezzel együtt az ország második legnagyobb városa, Porto népszerű választás lehet. A kedvező klíma és a gazdag történelem sem elhanyagolható, de leginkább a pihentető atmoszféra miatt érdemes a város felé venni az irányt.


Az International Living egy kutatásban mérte fel azt, hogy melyik úti célok ideálisak a nyugdíjba vonulásra, ennélfogva a nyaralásra is. A felméréshez valós tapasztalatokat, belső adatokat, valamint helyi tudósítók információit is felhasználták, az eredmények szerint pedig Portugália lett az egyik legjobb választás.

Portugáliában szinte mindenhol jár valamilyen kedvezmény a 60. életévüket betöltötteknek, de az országban remek a tömegközlekedés és az egészségügyi rendszer is.

Porto ráadásul az El Caminót is érinti: Spanyolország helyett: 8 indok, hogy miért válasszuk az El Camino portugál szakaszát

Ezek közül Porto sem lóg ki, ugyanis a városban buszok, metrók és vonatok sokasága gondoskodik a közlekedésről, de gyalog is egyszerűen bejárható. A közbiztonság is jó, a gasztronómiáról nem is beszélve.

Az olyan tradicionális portugál fogások mellett, mint például a pastel de nata, az arroz de pato vagy asardinhas assadas a Douro-völgy festői borvidékei finomabbnál finomabb borokkal ajándékozza meg a látogatókat.

Fotó: redcharlie / Unsplash

Livraria Lello

Az UNESCO világörökségi városban több múzeum is helyet kapott, ilyen a Museu do Vinho do Porto bormúzeuma, vagy a Soares dos Reis nemzeti múzeuma – utóbbi egyébként a Portugália legidősebbjének számít. Ráadásul itt található Európa egyik legszebb könyvesboltja, a Livraria Lello is.

Ugyan Porto partjait is több strand szegélyezi, a várostól egy félórás autóútra már a városi környezet nélkül is élvezhetjük a tengert. Emellett aki egy hajós kalandozás során fedezné fel a környéket, annak több lehetősége is van: vitorlásoktól kezdve a motoros hajókig, meglátogathatjuk Portugália partvidékét.

A Douro folyóján átívelő hidak gyalogosbaráttá teszik a várost, a leglátványosabb közülük a német Téophile Seyrig által tervezett Ponte Dom Luís I – ő nemmellesleg Gustave Eiffel építész üzlettársa volt.

(Express)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET