A világ egyik legeldugottabb szigetén még pénzt sem használnak

Sem repülő-, sem hajójárat nem közlekedik a szigetre.

salamon-szigetek
Shutterstock
Luke Korns utazóvlogger a fél világot bejárta már, de talán sosem járt még annyira különleges helyen, mint a Salamon-szigetekhez tartozó Utupua. Videójában egy számunkra teljesen ismeretlen világ tárul fel.

Az amerikai Luke Korns meglehetősen irigylésre méltó módon keresi pénzét: utazással. A vloggernek 2,36 millió feliratkozója van a YouTube-on. Az utóbbi években olyan egzotikus helyeket is bemutatott már, mint Mianmar, Grönland vagy éppen Szenegál.

Legutóbbi kalandja azonban még az ő mércéjével mérve is különleges volt:

ellátogatott a világ egyik legeldugottabb helyére, a Salamon-szigetekhez tartozó Utupuára.

Ez is érdekelhet: 10 elzárt hely, ahova turisták nem tehetik be a lábukat

Kezdjük ott, hogy az Ausztrália partjaitól kb. 2000 kilométerrel észak-keletre fekvő szigetre sem repülő-, sem hajójárat nem közlekedik. A Salamon-szigetek frekventáltabb településeire persze nagy nehezen el lehet jutni, de Utupua még az ország polgárai előtt is alig ismert.

I visited Utupua in the Solomon Islands, which is one of the most remote and forgotten islands in the world. Thank you to ...

I Visited the Island that Capitalism Never Reached (no money used here)

A fiatal vlogger szerencséjére Nendo szigetén megismerkedett egy férfival, aki Utupuáról származik és mindenáron haza akart térni. Az illető, egy bizonyos John Mark dolgozni ment Nendóra, de nem találta meg a számítását: Utupua szigetén sokkal inkább otthon érezte magát.

Luke és John közösen csónakot béreltek és egynapi utazás után ki is kötöttek a szigeten. Az amerikai fiúnak azonban engedélyt kellett kérnie a helyi törzsfőnöktől a maradásra. Szerencséjére a törzsfőnök hozzájárult ahhoz, hogy egy napig Utupuán tartózkodjon, sőt az őslakosok még fogadóünnepséget is rendeztek a szokatlan jövevénynek.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Lakatlan, „világvégi” sziget keresi tulajdonosát Dél-Amerikában

Luke tehát felfedezhette a szigetet és hihetetlen dolgokat élt át.

Utupua elfeledett szigetére sem az elektromosság, sem a pénz nem jutott el, a helyiek ennek ellenére – vagy éppen ezért – felhőtlen boldogságban töltik a napjaikat.

Luke nem tapasztalt semmilyen széthúzást az őslakosok között, olyan érzése volt, mintha mindenki egy családba tartozna.

Úgy látszik, néha tényleg elég ennyi a boldogsághoz.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET