Biztonságban kikapcsolódni? Akkor Völgyhétvégék!

A legjobb kultúrprogramok Kapolcson idén sem maradnak el.

Fotó: Facebook

Bár a 30. jubielumát ünneplő Művészetek Völgye idén elmarad, helyette őszi hétvégken töltődhetünk fel a megszokott falvakban, és a biztonsági előírásoknak megfelelően.

Fotó: Facebook

10 nap helyett 4 hétvége

Fotó: Facebook

Akik az összművészeti fesztivál visszatérő vendégei, idén két lehetőség közül választhatnak: ha már vettek korábban 2020-ra bérletet a fesztiválra, akkor azt jövőre, 2021-ben beválthatják. (2021-ben dupla ünnep lesz, amikor 30. alkalommal nyílik meg a Művészetek Völgye kapuja. A tervezett Völgy30 programcsomag is átkerül a következő évre, amely 10 napon át minden fesztiválévből megidéz majd egy-egy programot eredeti formájában, így a Völgyérzés újraélhető lesz 1989-től napjainkig.)

Akik pedig még nem váltottak jegyet, mostantól az őszi Völgyhétvégékre megteheteik, de igyekezniük kell, mert az 500 fős kormányrendeleti limit miatt, a jegyek is korlátozottak az eseményekre.

Az idei Völgyhétvégék ezeken a hétvégéken lesznek:

Szeptember 3-6.
Szeptember 10-13.
Szeptember 25-27.
Október 2-4.

Jegyet a MOL Nagyon Balaton oldalán is tudsz vásárolni, és az oldalon a részletes programok közül is válogathatsz.

A koncertfellépők között van az Eric Sumo Band, az Ivan and the Parazol, a 30Y, a Hiperkarma, Harcsa Veronika, a Bagossy Brothers Company, az Óriás, a Parno Graszt, a Kiscsillag, az Esti Kornél és az Irie Maffia is. De ahogy mindig, a népzene, a világzene is éppen úgy szerepel a programban, mint 30 éve mindig.

A színházi programok közül sokat a Momentum Társulat jegyzi, de rengeteg más, érdekes szólóelőadás is lesz, ahogy szokás szerint írok is érkeznek a völgybe (Lackfi János 10 éve működő Versműhelye sem maradhat el), gyerekprogramok, workshopok és a filmvetítések éppen úgy helyet kapnak, mint eddig. Retro kertmozi lesz esténként a vegyesbolt falán, amelynek keretében a Nemzeti Filmintézet Filmarchívumának műveit nézheted meg. Tehát a program színes, vegyes és már annyira éhezünk fesztiválhangulatra, hogy talán nem is lesz olyan program, amit kihagynánk egy-egy hétvége alatt, hacsak időben nem ütköznek egymással a kiváló események, előadások.

A MOL Nagyon Balaton beszélgetések egyik része az átalakul a Művészetek Völgyéről szólt:

youtu.be

MOL Nagyon Balaton beszélgetések #4 - Átalakul a Művészetek Völgye
AMI MÉG ÉRDEKELHET