Az apró brit falu, ahol Artúr király és Merlin is lakhatott

Ma már igazi turistaparadicsommá változott.

Tintagel
Shutterstock

Bár az Atlanti-óceán partján fekvő Tintagel nem számít nagyvárosnak Nagy-Britanniában, ennek ellenére az egyik legjobb helyszín a szigetországban, ha elmerülnénk a brit történelemben, a mítoszokban és a lenyűgöző tájakban.

Maga a falu Anglia délnyugati csücskében lévő Cornwall megye tengerparti szikláin található, amely mellé homokos strandokban és tiszta, kék tengerre néző kilátásban lehet részünk látogatásunk során.

Külön gyöngyszemnek számít a a Bossiney Cove nevű tengerparti szakasz, amelyet a turisták gyakran szem elől tévesztenek, pedig a festői szépségű árapályos öbölnél megéri megmászni a meredek lépcsőfokokat.

Az biztos, hogy a helyszín megközelítése nem a legegyszerűbb, a látvány garantáltan kárpótol majd minket.

Shutterstock

Gallos

Tintagel legnagyobb attrakciója mégis a vár, ahol – a legendák szerint – a kerekasztal lovagjait is vezető Artúr király is élhetett valamikor az 5. század végén, 6. század első felében. Itt található a 8 méter magas bronzszobor, Gallos is, amely a uralkodót ábrázolja, de a várban található egy különleges gyaloghíd is, amely a szárazföldet köti össze a tengerből kiálló földnyelvvel.

A hely misztikus karakteréhez a vár alatti barlang is hozzátesz: az egyikben tengethette mindennapjait Merlin, Artúr király varázslója is. A történetet Alfred Tennyson A király idilljei című könyve tette ismertté, amely szerint Artúr királyt a hullámok a partra sodorták, ezt követően pedig a varázsló biztonságba helyezte.

Mindemellett Tintagel temploma is izgalmas múlttal bír: a Pál apostol számára felszentelt vallási helyen egy 30 ezer darabból kirakott mozaik, továbbá 2008-tól Leonardo da VinciUtolsó vacsorája című festményének hű másolata is megtalálható.

(The Sun)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET