4 elvonulós úti cél azoknak, akik egy kis spirituális feltöltődésre vágynának

Ha jól esne lelassulni egy picit.

jóga, meditáció
A 21. század rohanó világában egyre inkább felértékelődnek az olyan nyugodt, természetközeli lehetőségek, amik egy kis lelassulást biztosítanak a modern ember számára. A gyakran stresszes hétköznapokból időnként érdemes kiszakadnunk azért, hogy elménk és testünk is képes legyen regenerálódni, feltöltődni a szabadságok alatt. Mutatunk négy olyan európai úti célt, ahova pontosan ilyen motivációval utaznak el az emberek.


Lábnyom nélküli felfedezés – Horvátország, Olaszország, Svédország

Az utazók mellett a fenntarthatóságra világszerte egyre több szálloda, légitársaság és utazásszervező cég fordít nagyobb hangsúlyt. Egy igazi kikapcsolódáshoz pedig sokak számára a természet közelségére van szükség; ilyen lehetőséget kínál például a Sea Nomads vízi kirándulásokra specializálódó cég. A seatrekkingnek nevezett utazástípus során a szervezők törekednek arra, hogy a tenger-, illetve vízpartok mellett közlekedve ökológiai lábnyom nélkül vigyék végig a feltöltődni vágyó jelentkezőket Horvátország, Olaszország vagy éppen Svédország tájain.

Egy tipikus nap jógával kezdődik, amit úszás, búvárkodás és túrázás követ, a nap végén pedig az utazók sátrat vernek, hogy a szabad ég alatt pihenjék ki az adott napot.

A programra kezdők is jelentkezhetnek, akik az elején egy mini-kiképzésben fognak részesülni, és a cég természetesen minden szükséges felszerelést – búvárruhát, hálózsákot, matracot, stb. – biztosítanak számukra.

Egy kezdő besorolású négyéjszakás utazás ára 392 fonttól (nagyjából 180 ezer forinttól) indul.

Ez is érdekelhet: Elbűvölő európai kisvárosok, amiket egy nap alatt bejárhatsz

Jóga és kirándulás a fjordok között – Norvégia 

A Book Retreats ajánlatával Norvégia fjordjai, kristálytiszta tavai és erdői között bújhatunk el a világ elől egy hatnapos elvonulás keretében. Az Oslótól nagyjából 2 órára található táborhelyen a vendégek úgynevezett glamping jurtákban szállhatnak meg, melyek a sátrazás élményét idézik meg úgy, hogy közben a résztvevők kényelmes ágyakban tudnak pihenni.

Az erdő közepén található táborhelyről túraútvonalak sokasága fut a zubogó vízesésekig és magaslati kilátókig. Leírásuk szerint egy tipikus nap telefonmentes, valamint két jógaórából, vezetett túrából, meditációból és persze elengedő szabadidőből áll, a programokat pedig tábortűz mellett, növényi alapú vacsorával vezethetik le a jelentkezők.

A hatnapos kiruccanás alapára 531 dollár, azaz nagyjából 192 ezer forint.

Kreativitás, kirándulás és jóga – Olaszország

Lazio régiójában, Olaszország közepén egy ötnapos művészeti és relaxációs elvonulásra is jelentkezhetünk a Book Retreats portálon keresztül. Az ajánlat Pescosolido településére szól, ahol egy vidéki épületkomplexumban lesznek elszállásolva a résztvevők. A programok közé tartozik a jóga, a kerámiázás, a kirándulás, ezek mellett persze a vendégek szabadidejükben bármit csinálhatnak. Az ajánlatba vegetáriánus reggeli és vacsora tartozik.

A csomag ára 552 dollártól, azaz körülbelül 200 ezer forintról elérhető.

A fiataloknak Szardínia ajánlata is jó választás lehet: A festői olasz túraútvonal, ahol a 35 év alattiak szinte ingyen szállhatnak meg

Wellness, workshopok és jóga – Portugália 

A Book Retreats egy másik ajánlatában egy hétnapos wellness-spa elvonulást kínál a Portugália déli csücskén található Faro városában. A résztvevők a Moodz Spa & Resort szálláshelyen fognak tartózkodni, ahol jógaedzések, játékos programok, workshopok, meditáció és persze ínycsiklandó vegetáriánus, illetve vegán fogások várják őket.

A program részeként a Farótól nyugatra található Lagosra is ellátogatnak majd az utazók, akiknek persze a fent említett lehetőségeken kívül bőven lesz szabadidejük is, mely során a szálláshely wellness és spa szolgáltatásait élvezhetik.

A csomag ára 492 dollártól, tehát megközelítőleg 177 ezer forinttól elérhető.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET