Próbáld ki Európa legjobb sky barjait!

Remek helyek, szuper kiszolgálással és tökéletes panorámával.

Azotea del Circulo madrid

Fotó: Facebook

Budapest is remek sky barokkal büszkélkedhet, mindegyik könnyen felvenné a versenyt az európai top 10 bármelyik tetőbárjával, de lehet, hogy elfogultak vagyunk... A kontinens nagyvárosainak legjobb sky barjait neked is érdemes felfedezned, amikor városnézés közben szeretnél szusszanni egyet egy isteni kávéval vagy egy jeges koktéllal a kezedben.

Talán nem meglepő, hogy a tízes listán csupa olyan sky bar kapott helyet, amely világvárosban van, így nyilván rengeteg ember fordul meg ezeken a vendéglátóhelyeken. Sok-sok vendég, megannyi szavazata kellett ahhoz, hogy az Enjoy Travel felállítsa a legjobbak rangsorát, melyen meglepő módon három spanyolországi bár is szerepel, és van egy különleges izlandi spot is. A toplistát a közösségi médiában összegyűlt ajánlások és értékelések, valamint a szerkesztőség saját tapasztalatai alapján állították fel. Mit innál szívesen: egy pohár fehérbort Lisszabon egyik kellemes tetőjén vagy egy gin tonicot Reykjavík kicsit hűsebb klímáján?

A top 10 legjobb európai sky bar

A szavazók a londoni Frank's Cafét hozták ki a legjobbnak. Ez a dél-londoni hely egy parkoló tetején található, ahol koktélokat és ínycsiklandó falatokat kínálnak és persze lenyűgöző kilátást a a fővárosra. A második helyen áll az Azotea del Circulo, egy ikonikus madridi bár, amely évszakról évszakra kicsit másképp várja a vendégeket, a hűvös idő beálltával ugyanis átalakítják a teraszt, amely tetőt kap. Az Azoteának az elhelyezkedése is szuper, hiszen a belvárosban található sétatávolságra az El Retiro Parktól és a Plaza Mayor tértől, így városnézés alatti szusszanásra tökéletes ez a hely. Harmadik helyezett a reykjavíki The Roof egy szálloda tetejéről, amely nagyon széles koktélkínálattal büszkélkedhet, a bár egyik specialitása pedig a Veni, Vidi, Kiwi ital.

A további helyezések az alábbiak szerint alakultak:

  1. Frank’s Cafe at Bold Tendencies, London
  2. Azotea del Circulo, Madrid
  3. The Roof at the Reykjavik Edition, Reykjavík
  4. Schweizerhof Flims, Flims, Svájc
  5. Oroya, Madrid
  6. 16 Roof, Isztambul
  7. Sky Bar by Seen, Lisszabon
  8. Patchwork at Sa Punta, Ibiza
  9. Skyline Bar 20up, Hamburg
  10. Mama Shelter, Bordeaux
AMI MÉG ÉRDEKELHET