Legendás modelljét támasztja fel a Renault

Az eredeti 4-es modellt 1961 és 1993 között gyártották.

Renault 4

A Renault 4 megjelenésekor csapott hátú kialakításával forradalminak számított. A gyártó most elektromos crossoverként fogja visszahozni a modellt, a legfrissebb információk szerint pedig nem is kell minderre olyan sokáig várnunk.

Amit jelenleg tudni lehet, hogy a kiszivárgott kémfotók alapján az új, Ampr Small EV architektúrára épülő Renault 4 egy kompakt crossoverként térhet vissza az autópiacra. A hagyományok tisztelete sem maradhat azonban el:

a modell megtarthatja az elődje formáját, és retró stílusú lámpákat is kaphat.

„Az eredeti Renault 4 az egyik legsokoldalúbb autó volt a saját szegmensében, hiszen vidéken, terepen és a városban is megállta a helyét. Ezt a fontos tulajdonságot szeretnénk megtartani az új változatnál is"

− nyilatkozott Sandeep Bhambra, a projekt egyik vezetője.

Ez is érdekelhet: Ezek az autómárkák lehetnek a legmegbízhatóbbak egy kutatás szerint

A TotalCar szerint az új Renault 4 2025-ben érkezhet. A villanyautóval kapcsolatban az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy egy ötvenkét kilowattórás akkumulátort, valamint egy 134 lóerős elektromos motort kap.

Ezekkel pedig 400 kilométer közeli hatótávolságra lehet képes az autó egyetlen feltöltéssel.

18 év után Renault lett az Év Autója

www.instagram.com

A francia autómárka azonban nem csupán jövőbeli tervei miatt kapott figyelmet a a napokban. Ahogy már beszámoltunk róla, a 2024-es Év Autója verseny győztesének a Renault Scenic E-Techet választották az autós szakújságírók. A végeredményt a Genfi Autószalonon hirdették ki.

Az 2024-es Év Autója verseny rangsora

  1. Renault Scenic
  2. BMW 5-ös sorozat (G60)
  3. Peugeot E-3008/3008
  4. Kia EV9
  5. Volvo EX30.
  6. BYD Seal
  7. Toyota C-HRV

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET