A régió legjobbjai közé választottak két budapesti szállodát

Két budapesti hotel is ott van Közép- és Dél-Európa legjobb szállodái között.

Aria Hotel Budapest

Fotó: Aria Hotel Budapest

A világ egyik legelismertebb turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler bejelentette a 2023-as Readers’ Choice Awards díjazottjait, melyek között a világ legjobb szállodái, hajóútjai, országai, városai, üdülőhelyei, vonatai, légitársaságai, repülőterei, fürdői, szigetei, poggyász márkái, villái és utazásszervezői szerepelnek. A toplistára felkerült két budapesti szálloda is: az Aria Hotel Budapest az ötödik helyezést érte, míg az Anantara New York Palace Budapest Hotel a hetedik helyen végzett a közép- és dél-európai szállodák között.

A Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards a leghosszabb ideje működő és legrangosabb elismerés az utazási ágazatban, különlegességét pedig az adja, hogy az értékelések maguktól az utazóktól származnak. Idén több mint 520 ezer brit és amerikai olvasó töltötte ki az értékelést, átfogó képet adva a világ különböző tájain tett utazásaikról.

Ráadásul az összesített listán szintén szerepel az Aria Hotel Budapest és a Anantara New York Palace: a 14. és a 26. helyen végeztek az „Európa többi része" kategóriában.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a vendégek iránti elkötelezettségünk maradandó benyomást tett a Condé Nast olvasóira, és ezzel ismét a világ legjobbjai közé kerültünk. Nagy megtiszteltetés a Condé Nast Traveler nemzetközi vendégvéleményeken alapuló elismerése, ez is megszilárdítja az Aria Hotel Budapest vezető szerepét Közép- és Dél-Európában. A Library Hotel Collection tagjaként nyolc éve vagyunk jelen a magyar piacon, az elmúlt évek sorozatos globális válságai érzékenyen érintették a szállodaipart, az Aria azonban nemcsak átvészelte a nehéz időszakot, de meg is erősítette pozícióját"

– mondta a díj kapcsán Marx Ferenc, az Aria Hotel Budapest szállodaigazgatója.

Ez is érdekelhet: Európai települések, ahol milliókat fizetnek azért, hogy odaköltözzünk

Fotó: Aria Hotel Budapest

A New York-i Library Hotel Collection szállodacsoport budapesti tagja hosszú ideje már az élmezőnyben van: 2016-ban és 2018-ban aranyérmet szerzett a verseny közép-európai mezőnyében, 2017-ben ezüstéremmel díjazták a vendégek, 2019-ben pedig ötödik lett.

Az Aria Hotel a Library Hotel Collection szállodacsoport 2015-ben nyílt tagja. A tematikus hoteleiről és egyedi karakterű épületeiről ismert márka hangsúlyos New York-i és torontói jelenlét mellett Budapesten van jelen.

A közlemény szerint a Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards régiós elismerése az Aria Hotel Budapest hatodik rangos díja. 2017 januárban a TripAdvisor Travelers’ Choice Awards-on a Világ Legjobb Szállodája címet nyerte el a legnagyobb utazási oldal látogatóinak értékelései alapján.

Fotó: Aria Hotel Budapest

Az utazási szektor egyik legjelentősebb elemzője, a ReviewPro pedig a világ hatodik legjobb egyéni luxusszállodájának választotta a budapesti Aria Hotelt 2,7 millió vendégértékelés elemzése alapján, míg az Ariat üzemeltető hotelcsoport, a Library Hotel Collection a világ elsőszámú kis luxusbrandje címet érdemelte ki.

2018 tavaszán a Condé Nast már külön értékelte az Aria Hotel Budapest tetőbárját is, a világ 10 legjobb tetőteraszának egyikeként megnevezve a High Note SkyBar-t. A hotelben található, 2015-ben Európa legjobbjának választott Harmony Spa a World Luxury Spa Awards 2018 versenyén Magyarország Legjobb Spa-ja díjat nyerte el.

Olvasd el ezt is! Megválasztották a világ 50 legjobb szállodáját – a győztes itt van a közelben

Fotó: Aria Hotel Budapest

A 2023. évi Readers' Choice díjazottjainak listáját ide kattintva lehet átböngészi, de a Condé Nast Traveler novemberi nyomtatott számában is olvasható lesz.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET