Elindult a jegyértékesítés az év egyik legkülönlegesebb vonatútjára

A háromnapos luxuskiruccanás június 20-án kezdődik.

Orient Expressz
Fotó: Hristo Rusev/NurPhoto/Getty Images

Európa láthatóan ráállt a vasútfejlesztésre, és nem titkolt célja, hogy a vasúti közlekedés a repülés alternatívája legyen. Az utóbbi időben a vasúttársaságok is több vonatutat indítottak, aminek köszönhetően, egyre több lehetőség nyílik felfedezni a kontinenst is. Most egy újabb varázslatos utazással kecsegtet az 1982 óta közlekedő Velence-Simplon Orient Express (VSOE), ami nemrég jelentette be, hogy bővíti repertoárját egy Párizs és Portofino közötti útvonallal.


Shutterstock

Míg Velencében nyártól már a turistacsoportok létszámát is korlátozzák, addig Olaszország másik népszerű úti céljára már az Orient Expresszel is eljuthatunk. Legalábbis évente egyszer, ugyanis a varázslatos francia vidékről induló járatot igencsak exkluzívra tervezték – számol be a legújabb útvonalról a Time Out.

Ezt olvastad már? 2024 legjobb vonatútjai Európában, amiket érdemes lesz kipróbálni

Így nem meglepő, hogy a 2024. június 20-án induló utazás ára is tükrözi az Orient Expressz luxusát: míg a hasonló szolgáltatások ára nagyjából másfélmillió forinttól (vagyis négyezer euróról) startol, addig a festői tájakon zakatoló utazás ára már most 7810 euróra, azaz közel hárommillió forintra rúg.

Ha nem utaznánk Párizsig: Magyarországot is érinti az új luxusvonatút, amivel körbeutazhatjuk bolygót

Fotó: Unsplash/Julien Lanoy

Monaco

Párizsból indulva a vonatúttal az utasok bejárhatják a francia vidék romantikus tájait, majd a Földközi-tenger mediterrán partszakaszán Cannes, Nizza és Monaco területeit is élvezhetik.

Fotó: Shutterstock

Ventimiglia, Olaszország

Ezt követően Olaszország következik, ahol Ventimiglia, Savona és Genova városait is érinti a vonatút.

Ha pénztárcabarátabb megoldásokban gondolkoznánk: Éjszakai körutazás: mutatjuk Európa legolcsóbb hálókocsis útvonalait!

Ráadásul ezidő alatt csupán egyetlen éjszakát kell a vonaton tölteni, mivel a maradék két éjszakán már a Portofino partján rejtőző, ötcsillagos Splendido hotel kényelmes ágyaiban pihenhetnek az utazók.

Ha valakinek felkeltette az érdeklődését a lehetőség, akkor ezen a linken lehet bővebben tájékozódni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET