A hatvanas évek hangulatával startol az Orient Expressz La Dolce Vita

Ráadásul az útvonal a legelső Orient Expressz-szállodát is érinti.

orient express

A kép csak illusztráció – Fotó: Shutterstock

Olaszországon keresztül viszi majd a vendégeket az Orient Expressz vintage-stílusú járata, a La Dolce Vita. Az egy vagy két éjszakára szóló járatok az ország nagyobb városaiba viszik el az utasokat, akik 2024-ben már az Orient Expressz legelső szállodáit is kipróbálhatják.


Az Orient Expressz La Dolce Vita az olasz Arsenale és a francia Accor hotelcsoport közreműködésével jött létre, és az Accor sajtóközleménye szerint 2024-ben fogja fogadni az első utasait. A vonat Észak-Olaszországból indul majd dél felé, az érdeklődők pedig összesen hat útvonal közül válogathatnak.

Ezen útvonalak többek között olyan népszerű úti célokat fognak érinteni, mint Portofino, Velence, Siena, Róma vagy Palermo.

Az útvonalakat úgy alakították ki, hogy az utasoknak mind északon, mind délen exkluzív élményben legyen részük, a legtöbb járat Rómából indul majd. A Rome Ostiense állomáson már a személyzet fogja várni őket, akik – üdítők és harapnivalók mellett – minden szükséges segítséget is megadnak nekik.

A járat megalakításával az 1960-as évekre tehető olasz Dolce Vita-korszak művészete és kultúrája előtt szerettek volna tisztelegni, neve pedig Federico Fellini ikonikus, La Dolce Vita című filmjére emlékezik.

Ebből a hangulatból az Orient Expressz első szállodáiban, a római La Minervában, valamint a velencei Palazzo Doná Giovannelliben is részesülhetnek majd az utazók.

Japánban sem járnak rosszul a luxusra vágyó utazók: A bámulatos luxusvonatút, amin egyszerre csak 20 ember vehet részt

Fotó: Dimorestudio / Accor Hotels

A szerelvény összesen 11 kocsiból áll, melyekben 12 deluxe fülke, 18 lakosztály és egy luxuslakosztály kapott helyet. A kabinok mindegyike franciaággyal, kanapéval, fotelekkel és saját fürdőszobával rendelkezik, valamint minden kabinban a szobaszerviz igénylésére is lehetőségük lesz az utasoknak.

Ez talán az egyik legextrább lehetőség: 4 kontinens, 80 nap: a Föld körüli luxusvonatút, ami Magyarországot is érinti

Nincsen olasz luxus ínycsiklandó gasztronómia nélkül; így van ez a Dolce Vita esetében is. A vendégek az éttermi kocsiban az olasz konyha legjavába kóstolhatnak bele, a borokba és az italokat pedig a bárkocsiban, élőzene mellett ízlelhetik meg.

A Forbes részletezi az út árait is. A legolcsóbb, egyetlen éjszakára szóló jegyért 2500 eurót (nagyjából 987 ezer forintot) kérnek el, melynek árába a szállás, az üdítők, a borok, a szórakozási lehetőségek, a kirándulások és persze minden adó is beletartozik.

A részletekről az Orient Express La Dolce Vita hivatalos oldalán lehet tájékozódni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET