5 elképesztően olcsó repülőjegy tavaszi mini nyaraláshoz

Észak-Európa vagy a Közel-Kelet érdekel jobban?

jordania
Fotó: Shutterstock

Folyamatosan gyűjtjük a tavaszi kirándulási tippeket, utazási kalauzokat, nemrég olvashattál európai biciklis túrához ötleteket, olyan desztinációkról is írtunk, ahol garantáltan nem lesz turistatömeg. Most olyan pénztárcabarát helyekre invitálunk, ahol elkezdheted az idei utazási szezont, és legalább az odajutásra nem kell sokat költened. Íme 5 hely, ahova most olcsón vehetsz repülőjegyet!

Jordánia, Ammán 20 000 Ft alatt

Fotó: Shutterstock

Ammáni citadella

Jordánia közel van és isteni meleg, nyári idő van már március végétől. Strandolhatunk az Akabai-öböl partján, vagy ha még hidegnek érezzük a tengert, akkor kirándulhatunk a Holt-tengerhez, ami nem olyan mély, és ilyenkor már komfortosan lehet benne lebegni. Befizethetünk nomád sátras, sivatagi kalandra, vagy megnézhetjük az ősi épületeket Petrában. Ha Ammánban maradunk az egész utazás alatt, akkor is rengeteg program és látnivaló vár ránk, gyönyörű mecsetek, ókori romok – páldául a város fölé emelkedő erőd – látványa fogad. Ammán a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott települése, így történelmi emlékekben nem lesz hiány. Április 20-ig tart a ramadán böjti időszaka, ezzel számolni kell az utazás során, hiszen ilyenkor a muzulmánok egész nap böjtölnek és csak este étkeznek, így az éttermek is sok helyen zárva vannak nappal. Ammánba most 20 ezer forint alatt is ki lehet fogni a repjegyet tavaszra (Wizz Air), ez elég olcsó ajánlat, nem igaz?

Nápoly, Olaszország 40 ezer forint alatt

Fotó: Shutterstock

Nápoly

Dél-Olaszország olyan, mintha külön ország lenne, egészen más a hangulata Nápolynak és a környékének, mint mondjuk Milánónak vagy Velencének. Ha finomakat akarsz enni, különleges koktélokat szeretnél kóstolni, és minden vágyad, hogy feltöltődj a tavaszi napsugarakkal, akkor válaszd Nápolyt, mert a repülőjegy és a szállás is sokkal olcsóbb, mint Firenzében vagy Róma környékén, az élmény viszont közel ugyanakkora lesz. A Wizz Airrel egész évben repülhetsz Nápolyba!

Varsó, Lengyelország 50 ezer forint alatt 

Fotó: Getty ImagesÜzleti negyed épül

Pár hónapja adták át a Varso Towert a lengyel főváros üzleti központjában. A felhőkarcoló 310 méteres, ezzel a legmagasabb épület az Európai Unióban és a hatodik legmagasabb épület Európában. Az 53 emelet magas irodaépület földszintjén bevásárlóközpont található, tetején éttermek, nyilvános kilátó és egy fás kert. Varsó megér egy hosszú hétvégét, érdekes a főváros két pólusa: a modern üzleti negyed és a Lengyel Népköztársaság időszakára emlékeztető kettősség – ebben a tekintetben egyébként hasonlít Budapestre. A lengyel LOT légitársaság gépeivel és olcsó repjegyeivel kb. egy óra alatt Varsóban lehetsz!

Malmö, Svédország 30 ezer alatt

Fotó: Shutterstock

Malmö

Szögezzük le: Svédország nem olcsó, ott lenni igenis drága, de odautazni legalább nem kerül sokba. Az ország harmadik legnagyobb városa, Malmö egy 3-5 napos tavaszi utazásra tökéletesen megfelel, ha viszont unod a hideget, akkor április vége előtt semmiképp ne utazz Svédországba. Malmö modern, haladó zöld, de megidézi a régi időket – kellemes hangulatú város. A belvárosból kevés autózással elérhető a híres, közel 8 km hosszú Öresund híd, ami összeköti Svédországot Dániával, tehát, akár 1 napra akár át is szökhettek egy dániai kirándulásra. Maga az utazás nem lesz olcsó, de a fapados Wizz Air jeggyel alaposan lecsökkentheted a kiadásokat.

Dammám, Szaúd-Arábia 15 ezer forint alatt

Fotó: Shutterstock

Dammám

Írtunk már arról, milyen tökéletes tavaszi úti cél Szaúd-Arábia, most Dammamba eljuthatsz kb. 15 ezer forintért. Az arab országban márciusban és áprilisban nappal kb. 30 fok van, május végétől azonban 45 fok is lehet napközben. Dammám (vagy Damman) a Perzsa-öböl partján fekszik, tehát strandolási lehetőséggel is számolhatsz, azonban (ahogy fentebb is írtuk) ilyenkor (április 20-ig) van a muzulmánok legfontosabb ünnepe a ramadán, amikor a boltok, éttermek nagy része estig zárva van. Használd ki a rendkívül olcsó, pár ezer forintos Wizz Air repjegyet és járd be Szaúd-Arábia legszebb helyeit!


AMI MÉG ÉRDEKELHET