Olcsó, mégis izgalmas nászútra vágysz? Ez az 5 úti cél biztos nem okoz csalódást

nászút pár tengerpart
Fotó: Shutterstock

A kérdés csak az, hogy inkább csak napoznátok, síelnétek vagy inkább várost néznétek egy távoli helyszínen? Mindegyik megtalálható a következő felsorolásban, ráadásul a válogatáskor arra is figyeltünk, hogy olcsó és színvonalas nászút helyszíneket ajánljunk.

Az esküvő mellett a nászutat a legnehezebb megtervezni úgy, hogy ne szálljatok el túlságosan az árakban, de mégis tökéletes legyen minden. Ezekkel az olcsó úti célokkal nem kell kompromisszumot kötnötök a különleges élményekben, a dinamikus kultúrában és az egyedi gasztronómiában. Sok boldogságot, és jó utat!

Fotó: Shutterstock

Egy lüktető világban – Marokkó

Páratlan vendégszeretet, illatos fűszerek és barátságos árak – ezt nyújtja 2023-ban Marokkó! Marrákes, Fez és Szavíra is tele van különleges, olcsó kávézókkal és labirintusszerű piacokkal. Az átalakított riádok (hagyományos udvari, belső kertekkel rendelkező házak) kényelmes szállást kínálnak.

Tervezési-tipp: Marokkóban júniustól augusztusig van az utószezon, szóval, ha nem bánjátok a hőséget, ez a legjobb időszak az arab állam meglátogatására – ilyenkor a szállásokat is kedvezményes áron kapjátok. Ezekben a nyári hónapokban az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger partjai kifejezetten forgalmasak (ezért ez drágább is) a belföldi turisták miatt, de még mindig találhattok olcsó panziót a gyönyörű Mirleftben, a vízi sportok egyik legkedveltebb helyszínén.

Vonattal a világnak! – India

Fotó: Shutterstock

Vonatút át Mahárástra államon

Minden bizonnyal egyre drágább úti cél India is, de még mindig ki lehet hozni olcsón ezt az utazást. Ha nincs sok pénzetek a nászútra, az India Rail vonatjáratai különleges élményt nyújtnak, és nem kell érte több százezret fizetnetek, tehát egy olcsó és kalandos utazást ígér. Átszámítva akár 24 ezer forintért (nagyjából egy éjszakai szállás árát spóroljátok meg így) foglalhattok egy privát, kétágyas alvókabint. A legtöbbet az ételeken tudtok fogni, de hogy kevesebb eséllyel kelljen megküzdenetek a hasfájással, fertőzéssel, mindig azokat a friss ételeket kínáló éttermeket, büféket válasszátok, ahol hosszú sorokban kígyóznak az emberek. Kivétel nélkül midenhol lehet olcsón finomakat enni Indiában.

Tervezési-tipp: Mindig vegyétek figyelembe a nyári monszun időszakát, ugyanis az évi csapadék jelentős mennyisége ilyenkor hullik, de mennyisége területenként eltérő, ezért szűkítsétek le, hova szeretnétek utazni, és nézzétek meg, mennyi esőt írnak arra a területre. Áprilisban olcsóbban lehet Indiába utazni, de néhány tengerparti üdülőhely, például Goa csak akkor nyitja kapuit a látogatók előtt, ha már hűvösebb és szárazabb az idő.

Ahol minden elérhető – Portugália

Még mindig ez a mediterrán ország Európa egyik legolcsóbb és legszebb úti célja. Az olyan típusú szorongásokkal, mint hogy: „Nem túl elegáns nekünk ez a hely?”, „Megengedhetünk magunknak még egy kávét?”, itt biztosan nem kell megküzdenetek. Még a legmenőbb vendéglátóegységekben is találhattok 400 forintos presszókávét, vagy 1550 forintos sört. Ha pedig már ott vagytok, kérjetek ki nyugodtan egy Pastel de Natát, mert az olcsó, viszont ez a világ legfinomabb süteménye. Sok helyes, felújított parasztházat is találhattok a kínálatban, amit akár 35 ezer forint/éjszaka alatti áron is kivehettek.

Tervezési-tipp: Ha novembertől februárig mentek, még jobb áron vannak szállodai szobák, viszont az esőkabátot ne hagyjátok otthon!

Az ízek édenkertje – Vietnám

Fotó: Shutetrstock

Ha Long-öböl

Itt arra számítsatok, hogy nagyon olcsón nagyon finomakat ehettek – Vietnám kétségkívül az olcsó és isteni utcai ételek mennyországa! Ki ne hagyjátok az ország jellegzetes ételeit. Ilyen a marha pho leves (hússal, sok zöldséggel és rizstésztával), a bun cha (grillezett sertéshús rizstésztával) és a bánh mi (vékony, ropogós kérgű bagett). Vietnámban egy középkategóriás nászút sem üríti ki a bankszámlátokat, főleg ha a térségre jellemző vendégházakban hajtjátok álomra a fejeteket. Mindenképpen nevezettek egy hajókázásra a Ha Long-öbölben, tekerjetek egyet a Hoi An városában, és a pénztárcátok engedi, kalandozzatok egyet a Phú Quốc-szigeten.

Tervezési-tipp: Ha nem a főszezonban (július és augusztus) utaztok nászútra, bőségesen válogathattok a pazar és mérsékelt árú szállások közül.

Tengerparti nyaralás vagy síelés – Bulgária

Sokan nem is gondolnak Bulgáriára nászút kapcsán, pedig kitűnő és megfizethető úti cél. A főváros, Szófia élénk kulturális színtereivel óriási élmény nyújthat, ahol akár ötezer forintért is elcsíphettetek egy jegyet a szófiai Nemzeti Opera és Balett intézmény előadásainak egyikére. Ha a napsütés szerelmesei vagytok, akár egész nap heverészhettek a Fekete-tenger mellett a puha homokon, miközben olcsó (átlagosan 800 forint) söröket kortyolgathattok, de a koktélokból sincs hiány. Télen is kitűnő választás, hiszen itt lehet lecsapni Európa legjobb ár-érték arányú síeléseire. Banskóban és Borovets-ben is bőven táltok kitűnő pályákat, kényelmes panziókat, jó éttermeket és temérdek aprés-ski, azaz síelés utáni programot, kikapcsolódási lehetőséget.

Tervezési-tipp: Ha a síelés mellett döntötök, Bulgária legolcsóbb síterepe a Vitosha, mindössze 10 km-re Szófiától.

Szöveg: Sinkó Edit


AMI MÉG ÉRDEKELHET