4 biztonságos úti cél, ha külföldön töltenéd a nyugdíjas éveket

Az időjárásra sem lesz panasz.

valencia
Valencia, Spanyolország - Fotó: Shutterstock

Ha már azon gondolkozol, hogyan fogod tölteni a nyugdíjas évedet, akkor érdemes lehet néhány külföldi úti cél felé is kacsintgatnunk. Egy nyugdíjasokkal is foglalkozó tanácsadócég minden évben összeállít egy listát azokról a helyszínekről, melyek több szempont miatt is ideálisak arra, hogy a ledolgozott évtizedek után ott töltsünk pár idilli évet.


A Forbes mutatta be azt a listát, melyet a Live And Invest Overseas befektetésekkel, valamint nyugdíjazással foglalkozó tanácsadócég minden évben összeállít. Ebben olyan úti célokra hívják fel a figyelmet, melyek több szempontból is ideálisak lehetnek az idősebb korosztálynak. A felmérésben egyebek mellett olyan faktorokat vizsgálnak, mint az egészségügy helyzete, a lakhatás, a tartózkodási engedélyek kiváltása és az adózás.

A nyers adatokon felül személyes tapasztalatokra is figyeltek, amiket a külföldi kollegáiktól, befektetőiktől, illetve az utazóktól maguktól kérnek el.

Chitré, Panama 

Chitré az Azuero-félsziget egyik kevésbé frekventált városának számít, Panama pedig a nyugdíjasok számára is az egyik legjobb ország, hiszen nagyon kedvező vízumpolitikával bír – melyben az idősek speciális előnyöket élvezhetnek.

Bár Chitré nem közvetlenül tengerparti város, a víztől sincsen messze, ráadásul Panama adottságaiból fakadóan amúgy sem kell sokat utazni a tengerért. A városban erősen jelen van a panamai kultúra és a hagyományok és a szoros közösségeknek köszönhetően egy kisebb falu hangulatát idézi meg.

Mindemellett a városok előnyeit is élvezhetők, ugyanis bőven akadnak boltok, bankok, kávézók és egyéb helyszínek is.

Kréta, Görögország

Görögország egyik nagyobb szigeteként a mediterrán Kréta is tökéletes lehet egy hosszabb „nyaralásra”. A Haníához hasonló történelmi városokban a művészeti stílusok és korszakok keverednek, a szabadban pedig számos rekreációs tevékenység közül lehet válogatni. A homokos tengerpartok mellett a környező hegyvonulatokat síelésre, de túrázásra is ki lehet használni.

Braga, Portugália

Észak-Portugáliában, Portótól is északra található Braga bájos kis városa, ami történelmi jelentősége mellett rendkívül élhető is. A város a kereszténység egyik fontos központja volt, ennek emlékét őrizik a templomok és katedrálisok is.

Bragát magasabb dombok veszik körbe, melyekre több kilátópont is felépült, de a városból indul túracsoport a Peneda-Geres Nemzeti Parkba is. A Szeged nagyságú városban persze kávézók, éttermek és üzletek sokasága található, így semmiért sem kell túlságosan messze menni.

Valencia, Spanyolország

A városi életet kedvelők számára Valencia igazi kis mennyország lehet. A kulturális programoktól kezdve a homokos strandokon át a gasztronómiáig, a város számtalan lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

Valencia építészete egyszerre modern és hagyományos, és a helyi infrastruktúra is kiváló: a rengeteg zöldfelülettel díszített városban tömegközlekedéssel is szinte bárhova eljuthatunk, de az egészségügy helyzete is jónak mondható.

Spanyolország vízum tekintetében is jó választás, és az engedélyek igényléséhez sem szükséges bosszantó hónapok sokaságát várakozni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET