Több mint egy éve él vonaton a 17 éves fiú – olcsóbb, mint az albérlet

Folyamatosan mozgásban van.

német vonat
Shutterstock

Új szintre emelte a digitális nomádságot az a 17 éves német fiú, aki a német vonatok első osztályán tölti a mindennapjait.

Lasse Stolley már másfél éve tartózkodik életvitelszerűen Németország vonatain, miközben online dolgozik és tanul, számol be a fiú történetéről a hamuesgyemant.hu.

„Számomra teljesen természetes volt mindig máshol felébredni. Az otthon fogalma kezdett egyre jobban elmosódni."

– mondta Stolley a Business Insidernek, hozzátette: mivel családjával gyakran költözött, ezért gyerekkorának szerves része volt az állandó utazás.

Volt, aki a repülést választotta: Repülővel jár az órákra egy diák, mert olcsóbb a jegy, mint az albérlet

A fiúnak 16 évesen sikerült meggyőznie szüleit, hogy elengedjék az álomkalandra, amihez először eladta az összes holmiját, majd megvette a legdrágább, első osztályú éves német vasúti bérletet, ami diákoknak 5888 euróba, átszámítva 2 millió 340 ezer forintba kerül.

Az összegért cserébe korlátlanul utazhat Németországban, ráadásul az első osztályú gyorsvonatokon a hálókabinokat is használhatja.

Az életforma úgy tűnik, bejött a fiúnak, hiszen az eddigi vonatútjai során több mint 500 ezer kilométert tett meg.

Stolley szerint az első hónapok húzósak voltak, hiszen nem egyszerű a vonatokon elaludni, ami miatt gyakran kialvatlansággal küzdött. Ráadásul rutintalansága miatt sokszor lekéste a csatlakozást, ezért kénytelen volt pár éjszakát kihalt állomásokon tölteni.

Ez is érdekelhet: 2024 legjobb vonatútjai Európában, amiket érdemes lesz kipróbálni

Idővel azonban belejött az új életformába, és elkezdett minden utazást pontosan megtervezni. Ebben az is segít, hogy az összes tulajdona elfér egy kis hátizsákban:

mindössze négy pólót, két nadrágot, alsóneműt, egy nyakpárnát, egy takarót, egy laptopot és egy fejhallgatót tart magánál.

Stolley nagyjából 10 ezer eurót, közel négymillió forintot költ egy évben az utazásai során, amiben már benne van a lakhatás költségeit helyettesítő vonatbérlet is, ami havi 490 euróra, körülbelül 195 ezer forintra jön ki – mindez nagy különbség a belépő szintűnek számító 700 eurós német albérletárakhoz képest.

A fiú egyébként nem tervez felhagyni az utazással, és a következő éveket is a német vasúton képzeli el. Ha befejezi tanulmányait, az út során szerzett tapasztalataiból szeretne megélni – úgy látja, tanácsadóként hasznos információkat nyújthatna a vasúti társaságoknak.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET