Ez Japán 3 legizgalmasabb utazási célpontja

Ikonikus városok és trópusi szigetek is szerepelnek a listán.

japan kioto bambusz
Fotó: Shutterstock

Japán lenyűgöző és különleges úti cél: egyedülálló kultúra, gazdag történelem és világhírű konyha jellemzi – a régi és az új kontrasztja szinte tapintható, bármerre is jársz. Mutatjuk is, mit érdemes célba venni a kelet-ázsiai országban. És ne feledd, hamarosan cseresznyevirágzás is lesz, ami kitűnő apropó Japán felfedezéséhez.

Tokió

Fotó: 123RF

Az igazi kaland a fővárosban kezdődik, ahol minden olyan, mintha egy elvarázsolt világban járnál. Kezdd a napot a Toyosu halpiacon, ahol beleshetsz a piaci élet izgalmaiba, és megnézheted, hogyan is zajlik a híres tonhalaukció! Itt egy sushi szakács segítségével kiválaszthatod az általad kívánt menüsor összetevőit, amelyekből aztán friss lakomát készít neked. Inkább a japán éjszakai életet fedeznéd fel? A híres Kabukichō-ban rengeteg program közül válogathatsz. A szórakoztató negyed tele van neonfényekkel, fogadóklubokkal, éttermekkel és pachinko-szalonokkal (a játékgép és a flipper keveréke), valamint különböző vendéglátóhelyekkel, és persze soha nem tapasztalt nyüzsgéssel. Ha pörgésre vágysz, Tokió neked való!

Kiotó

Fotó: Shutterstock

A nagy, fából készült teraszáról híres templom, a Kiyomizudera Japán egyik legszebb és leghíresebb temploma. 780-ban alapították az Otowa-vízesés helyén, a Kiotótól keletre fekvő erdős dombok között, és a nevét a vízesés tiszta vizeiről kapta. 1994 óta az UNESCO Világörökség része. Itt megismerheted a japán kultúra fő elemeit, és részt vehetsz egy zen meditációban, illetve egy teaszertartáson is. Sőt egy hagyományos, kiotói vacsorára is becsatlakozhatsz, amely egy klasszikus gésaelőadással zárul, mindezt kilátással a templom rejtett Holdkertjére.

Okinava sziget

Fotó: Shutterstock

Miután kellőképpen elmélyültél a városi életben, repülj el a valódi paradicsomba, amely egy igazi trópusi dzsungelt és az 1300-as évekből származó ősi kastélyokat foglal magában – mindezek jelentős szerepet játszottak a japán királyi dinasztiák kialakulásában. Azt itt található Ogimi faluban hihetetlenül hosszú életet élnek a lakosok, többen száz éven felüliek. Keresd fel a Sefa-Utakit, az őslakosok szent helyét, és kövesd a múltbeli királyok és zarándokok nyomait, hogy kapcsolatba léphess a lenyűgöző természettel és az ősi romokkal. A természetben gazdag Iriomote-sziget egy csodás menedékhely, amelyen közel 40 folyó folyik keresztül, pulzáló életet lehelve a szubtrópusi dzsungelbe. Itt nagyokat túrázhatsz a zöldellő környezetben, megcsodálhatod a rejtett, lépcsőszerű Mayagusuku-vízesést, kajakozhatsz a mangrovék között, és elmerülhetsz a színes korallokban és a mély barlanghálózatok gazdag vizeiben. Mindenképpen lazíts egy kicsit a Kerama-szigetek homokos strandjain, amelyek csak az azúrkék tengeren keresztül érhetőek el. Kempingezhetsz, kajakozhatsz, horgászhatsz és a strandon is grillezhetsz a csodás Yagaji-szigeten, ahol megnézheted a védett mangroveerdőket és mocsárréteket is egy vezetett ökotúra keretében, de akár a csillagos ég alatt is megszállhatsz, az alvóhelyet egy helyi család biztosítja a trópusi erdőben.

És ha már eldöntötted, hogy elutazol Japánba, akkor ezt a 10 tanácsot mindenképp fogadd meg indulás előtt! Ha pedig még több japán látványosságra vagy kíváncsi, itt megtalálod.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET