10 város, ahol a legfinomabb street food vár

Budapest előkelő helyen van a gyorsételek kedvelőinek listáján.

street food gyorsetel
Fotó: Shutterstock

Az utazások egyik központi eleme, hogy mikor, hol és mit együnk. Legyen szó hegyi túráról vagy városnézésről, mindenki szeretné a legfinomabb falatokkal pótolni az energiát. Hova érdemes utazniuk azoknak, akiknek fontos, hogy minél több ínyencfalatot megkóstoljanak a vakációjuk alatt? Most kiderül!

A Radical Storage poggyászmegőrzőkkel foglalkozó cég a Tripadvisor értékelései alapján listát készített a „legfinomabb városokról", hogy felfedje a világ legnépszerűbb ínyenc úti céljait. Ha nem akarsz csak szendvicseket enni (nem mintha azokkal probléma lenne) az utazás alatt, akkor válassz a következő tíz úti célból, hogy változatos gyorsételeket próbálhass ki. Az adatok szerint a világ street food fővárosa Párizs, ahol az éhes utazók egészen biztosan sok és minőségi gyorskajához juthatnak: a város street food éttermeinek 76 százaléka négy csillagot kapott. De melyik lehet a legjobbra értékelt gyorsétel a francia fővárosban? Aki járt már Párizsban, egyet fog érteni azzal, hogy a crepe, vagyis a palacsinta. Egyszerűen verhetetlen.

A La Creperie a párizsi street food koronázatlan királya lett:

De Párizsba nem csak a finom palacsinta és a tökéletes croissant miatt érdemes utazni, hiszen a városban Európa legjobb észak-afrikai és közel-keleti gyorsételei is megtalálhatók,. Édemes kipróbálni a falafelszendvicseket, a kézműves kalácsot (challah) és shakshukát is, lehetőleg a Le Marais negyedben.

A Top10-es lista második helyezettje Athén lett, ahol 222 kitűnőnek értékelt food truck, gyorsbüfé és bistro vár, hogy jól teletömd magad. Ha itt jársz, nem szabad kihagyni a görög street foodot, a souvlakit, a tiropitakia kourout, ami egy sajttal töltött tészta, és persze a frissen készített fogásokat sem tenger gyümölcseivel, desszertnek pedig a loukoumades nevű fánkot.

Top 10 street food főváros a világon

Fotó: Shutterstock

  1. Párizs, Franciaország
  2. Athén, Görögország
  3. Róma, Olaszország
  4. Barcelona, Spanyolország
  5. Budapest, Magyarország
  6. London, Anglia
  7. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
  8. Lisszabon, Portugália
  9. Madrid, Spanyolország
  10. Amszterdam, Hollandia
Na tessék, a legjobb street foodért nem is kell messze menni, nem igaz? Gondolj csak a lángosra vagy a fánkra!
AMI MÉG ÉRDEKELHET