Közel egymillió forintért kóstólhatunk a világ legdrágább éttermében

Kész vagyonba kerül egy vacsora ezeken a helyeken.

fine dining
Shutterstock

A legnívósabb éttermekben nemcsak az ételekért, de az élményért is fizetünk.

Azért is nehéz megtalálni a világ legdrágább éttermét, mert nem egyértelmű, pontosan mi alapján kéne összevetni a különböző vendéglátóhelyeket. A menükön általában olcsóbb és drágább ételek egyaránt szerepelnek, így a mi ízlésünkön is múlik, végül mennyi pénzt hagyunk ott egy helyen.

Jó összehasonlítási alap lehet az úgynevezett kóstoló avagy degusztációs menü, melynek segítségével – borsos áron ugyan, de – kipróbálhatjuk az adott étterem leghíresebb ételeit és italait.

A Luxe Digital nemrég ezen kóstoló degusztációs menük ára szerint rangsorolta a világ legdrágább éttermeit.

Ez is érdekelhet: Top 7 legdrágább Michelin-csillagos étterem Európában

Első helyen egy európai étterem, a Koppenhágában található Alchemist végzett.

A Michelin-csillagos vendéglátóhelyen ötven fogásból áll a kóstoló menü, a táncosokkal és egyéb attrakciókkal kísért kulináris élmény akár hat órán át is eltarthat. Mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk érte: 2200 dollár (több mint 800 ezer forint) az ára.

The gastronomy scene in Copenhagen is ever-evolving, and Alchemist who opened its 10 square meter bronze doors to a ...

Restaurant Alchemist - a holistic dining experience in Copenhagen

A második helyezett az Ibizán található Sublimotion lett.

Itt sem elégednek meg annyival, hogy felszolgálják a tizenkét fogásos degusztációs menüt: vetítés és zene segítségével a vendégek összes érzékszervére kívánnak hatni. A Paco Roncero séf által ételkreációiért 1800 dollárt (kb. 650 ezer forintot) kell fizetnünk. Pluszpont: a Sublimotionben még a tengeri élővilágban is gyönyörködhetünk.

The Sublimotion concept started in 2012, inside the research workshop of spanish Chef Paco Roncero (2 Michelin stars). In 2014 ...

Gastronomy, Sublimotion Ibiza, Spain by Paco Roncero

A dobogó alsó fokán egy egyesült államokbeli étterem, a kaliforniai Napa-völgyben található The French Laundry végzett.

Thomas Keller az egyetlen amerikai születésű séf, aki két háromcsillagos éttermet is vezet, így nyugodtan rábízhatjuk magunkat. A 12 fogásos Black Truffle and Caviar Dinner’s 1200 dollárt (kb. 440 ezer forintot) kóstál, de a standard menü már 550 dollárért elérhető.

Íme, a teljes lista:

  1. Alchemist, Dánia (degusztációs menü: 2200 dollár)
  2. Sublimotion, Spanyolország (1800 dollár)
  3. The French Laundry, Amerikai Egyesült Államok (1200 dollár)
  4. Piazza Duomo, Olaszország (1100 dollár)
  5. Masa, Amerikai Egyesült Államok (950 dollár)
  6. Restaurant Guy Savoy, Franciaország (700 dollár)
  7. Ciel Bleu, Hollandia (650 dollár)
  8. Kyoto Kitcho Arashiyama, Japán (630 dollár)
  9. Forum Restaurant, Hong Kong (560 dollár)
  10. Ultraviolet, Kína (550 dollár)
  11. Kikunoi Honten, Japán (520 dollár)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET