A legnagyobb illetlenségek, amiket egy szállodában elkövethetünk

Egy utazási szakértő szerint.

medence, szálloda

A nyaralásnak, így a szállodában való tartózkodásnak is pihentető élménynek kéne lennie, ám néha a vendégek megzavarhatják a nyugodt környezetet. Egy utazási szakértő megosztotta az öt legilletlenebb dolgot, melyet a turistaként egy szállodában elkövethetnek az emberek.


Az ExpressNicky Kelvint, a The Points Guy utazással foglalkozó magazin vezetőjét kérdezte meg, hogy véleménye szerint melyek a legilletlenebb dolgok, amiket a szállodák vendégei el szoktak követni nyaralásuk alatt.

Tolakodás a büfé sorában 

A büfés éttermek elég zsúfoltak tudnak lenni, főleg az all inclusive helyeken. Ha nincs ínyünkre a sok ember, megpróbálhatunk csúcsidőn kívül is étkezni. A tolakodást viszont érthető okokból senki sem díjazza; a hotelek konyhái egyébként folyamatosan készítik az ételeket, így az sem fog megtörténni, hogy lemaradunk a kedvenc ételünkről.

„Elég bosszantó tud lenni, amikor te türelmesen kivárod a sorod a büfénél, mások pedig egyszerűen betolakodnak. Ráadásul ez a nagy sietség igazából ki is kerülhető, csak egy kicsit korábban kell lejönni az étterembe”

– mondta Kelvin.

A repülős szokásokról is írtunk már: A legidegesítőbb szokások, amiket a repülős utazások alatt elkövethetünk

Szaladgáló, magukra hagyott gyerekek

Giphy

„A családi nyaralások fontosak és nagyszerű dolog, hogy együtt indultatok útnak. A kisgyerekekre viszont figyelni kell: azzal, hogy megengedjük nekik, hogy rohangáljanak nemcsak a többi vendéget bosszantjuk, hanem a gyerekeket is veszélynek tesszük ki”

– fejtette ki Kelvin.

A nagyobb szállodákban egyébként gyakran van valamilyen gyerekfoglalkozás, napközi, így ha a szülők egy kis szünetre vágynak, nyugodtan beadhatják őket az ilyen foglalkozásokra.

Hangos zenehallgatás

A hangos zenehallgatás nemcsak a buszon, a metrón, a várakozóban, vagy a parkban illetlenség, hanem a szállodákban is. A legtöbb esetben rajtunk kívül senki mást nem érdekel a zenei ízlésünk, a hotelekbe pedig pihenni jönnek az emberek, így vegyük ezt figyelembe és ne zavarjuk meg őket a hangszóróból üvöltő zenével.

„A hangos zenehallgatás amellett, hogy illetlenség, igazságtalan a többi vendéggel szemben. Egy fülhallgató vagy fejhallgató könnyen belefér a táskába” – mondta Kelvin.

Székfoglaló a medence mellett

Fotó: Dinuka Lankaloka / Unsplash

Ha van medence is a szállodában, mindenki szeretne legalább egy kényelmes nyugágyon pihenni. A nagyobb társaságok viszont gyakran már a hajnali órákban lefoglalnak egyszerre több nyugágyat is úgy, hogy egész nap el sem hagyják azokat.

„Egy egész napra lefoglalni több nyugágyat egy eléggé meggondolatlan és kicsit illetlen dolog. A legtöbben úgysem fogjuk a nap teljes részét egyszerre a nyugágyakon tölteni, így fölösleges a társaság minden egyes tagjának lefoglalni egyet. Az lenne a korrekt megoldás, ha egy pár ággyal kevesebbet foglalnánk le, mint ahányan vagyunk, hogy mások is tudják élvezni a strandolást” – mondta Kelvin.

Ez is érdekelhet: „Paranoia" a TikTokon: csak így lenne biztonságos egy szállodai szoba?

Késői kijelentkezés előzetes informálás nélkül

„Sokszor eshet meg, hogy egy kicsit több időre van szükségünk az összepakolás során. Ezzel nincsen semmi baj, már ha szólunk a hotel személyzetének. A szállodákban ugyanis értelemszerűen rotálódnak a vendégek, így minden napnak megvan a menete. A takarítók a távozásokhoz igazítják azt, hogy mikor mehetnek fel rendbe rakni egy adott szobát. Azzal, hogy nem szólunk előre arról, hogy később fogjuk elhagyni a szobát, könnyen felboríthatjuk egy egész nap menetét”

– fejtette ki a szakember.

Amennyiben időben szólunk arról, hogy későn fogunk távozni, a szállodák személyzete általában segítőkész, illetve gyakran van egy tároló szoba a hotel területén, ahol otthagyhatjuk bőröndjeinket, ha szükségünk lenne rá.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET