7 óra alatt gyorsvonattal Berlinből Párizsba

Környezettudatos és látványos utazás a két nagyváros között.

Fotó: Shutterstock

Már írtunk 2022 legizgalmasabb vonatútjairól, de jó hír, hogy jövőre sem kell hiányt szenvednünk érdekes vonatos utakból, ugyanis elindul a Berlin-Párizs közvetlen gyors járat.

Az SNCF francia vasúttársaság közleményében arról számolt be, hogy a Párizs-Berlin vasúti szolgáltatás 2023 decemberében indul el. Jogos a kérdés, hogy miért van erre szükség, illetve lesz-e rá kereslet, amikor szuper fapados járatok közlekednek naponta többször a két város között. A felmérések szerint egyre többen szeretnek újra vonatozni, hiszen ez környezetkímélő utazási mód. Egyelőre az SNCF és a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn indít nagysebességű vasúti járatokat Párizs és németországi nagyvárosok (Frankfurt, Stuttgart, Mannheim) között, de jelenleg nincs közvetlen vonal Berlinbe a francia fővárosból.

Guten Tag, Berlin!

Fotó: Unsplash

Az SNCF úgy látja, hogy a Párizs-Milánó és a Párizs-Barcelona nagysebességű összeköttetések népszerűek, sikeresek, így azt a célt tűzték ki, hogy Párizst több európai várossal összekapcsolják. A már meglévő, nagyvárosokat összekötő járatok teljes kihasználtsággal üzemelnek, sőt van olyan nemzetközi járat, ami megduplázta a jegyeladást – ez a cél a Párizs-Berlin útvonallal is.

A francia TGV gyorsvonatok nagyon népszerűek, ma már Franciaország nemzeti szimbólumává váltak, a japán Sinkanszen után a legnépszerűbb, leghíresebb gyorsvonatok a világon.

Ha idén szeretnél vonatozni, akkor ajánljuk az egynapos, belföldi vonatjegyeket és olyan különlegességeket, mint Wes Anderson luxus vonatkocsija vagy romantikus vonatutakat Európában.

Forrás: Euronews

AMI MÉG ÉRDEKELHET