Melyik légitársaságnál ne vegyél fapados repülőjegyet? (Ha fontos a poggyászod...)

Ha félsz, hogy elveszik a csomagod, ne velük utazz!

Az utazók egyik rémálma, hogy elveszik a poggyászuk a repülőtéren vagy átszállás közben, ami, lássuk be, tényleg meg tud keseríteni még egy álomutazást is. Az egy dolog, hogy lehet poggyászbiztosítást kötni, de azért mindenkit megnyugtat, ha már eleve kicsi a csomag elvesztésének esélye a statisztikák szerint. A következő fapados légitársaságok a legmegbízhatatlanabbak, ha poggyászról van szó, tehát ha fapados repülőjegyet vennél, ezeket kerüld!

Az elmúlt öt év adatait gyűjtötték össze az Egyesült Királyságban, hogy kiderüljön, melyik diszkont légitársaság vigyázott legkevésbé az utasok poggyászára. Az egyik vállalatra ennyi idő alatt majdnem ezer panasz érkezett – ezek közül volt, ami elveszett csomag okán, és volt, ami megsérült bőrönd miatt futott be. A brit Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) ellenőrzi, hogy a légitársaságok kártalanítják-e az utasokat a veszteségükért, hiszen az Egyesült Királyságban az a szabály, hogy teljes mértékben a légitársaság felelőssége, hogy a csomagok épségben és jó helyre érkezzenek meg.

Biztos, hogy jó a lista?

A brit Forbes által készített lista elég nagy panaszszámokat mutat az olyan népszerű fapadosoknál, mint a nálunk is népszerű Ryanair vagy az Easyjet. Az Easyjet szóvivője azt nyilatkozta, hogy egy másik, szerinte valid mérés, a World Tracer adatai alapján ez az egyik legmegbízhatóbb a cég. A Ryanair pedig rámutat arra a mérési hibára, miszerint a Forbes statisztikája nem említi, hogy mennyi utasból tett közel ezer ügyfél panaszt, ami már csak azért sem elhanyagolható, mert a Ryanair éves utasszáma nagyon magas az Egyesült Királyságban: 10 000 utasra jut egy sérült vagy elveszett poggyász, ami valóban egy igen jó szám. Íme, a Forbes listája az általuk végzett mérés alapján. Egyetértesz a top tízzel, vagy neked más a tapasztalatod a fapados légitársaságoknál?

A 10 legrosszabb fapados légitársaság a brit Forbes szerint

Fotó: Shutterstock

  1. Ryanair (954 panasz)
  2. British Airways (844 panasz)
  3. Easyjet (565 panasz)
  4. Wizz Air (552 panasz)
  5. Norwegian (419 panasz)
  6. Flybe (297 panasz)
  7. Turkish Airlines (195 panasz)
  8. Virgin Atlantic (182 panasz)
  9. Tap Portugália (160 panasz)
  10. Ibéria (105 panasz)
AMI MÉG ÉRDEKELHET