Tengerpart és millió program: 3 napsütötte úti cél a tavaszi szünetre

Ha jól jönne egy kis inspiráció.

tengerpart család

Vége a télnek, kezdődik az előszezon: az enyhébb tavaszi hónapok tökéletesek arra, hogy még a nyári tömeg előtt felfedezzünk egy-egy úti célt. A közelgő hosszú hétvégék mellett a tavaszi szünet is hamarosan itt van, ezért mutatunk három napsütötte célpontot, amiben biztosan nem csalódunk majd egy tavaszi kiruccanás során!


Lisszabon – Portugália

Fotó: Soop kim / Unsplash

Lisszabon, Portugália.

Portugália fővárosa időszámításunk előtt 1100 körül már lakott terület volt. Bár 1755-ben egy hatalmas földrengés a teljes várost lényegében a földdel tette egyenlővé, Lisszabon azóta újjáépült, és az egyik legkiválóbb európai úti cél lett.

Mindez a történelmi emlékek mellett virágzó kultúrájának, gyönyörű strandjainak és világszerte elismert gasztronómiájának köszönhető, valamint a portói régióhoz hasonlóan kiemelkedő minőségő borainak.

A városban ráadásul csodás street art művekkel találkozhatunk, nem beszélve az azeulejo-csempékről, de itt található Európa egyik legérdekesebb felvonója, a 45 méter magasra érkező neogótikus Santa Justa is.

Ha már nagyon tengerpartok mellé vágynánk: Ha a világ legjobb tengerpartjait keresed, ezeket a strandokat vedd célba

Ciprus 

Tiszta égbolt és gyönyörű strandok: többek között ezek a tényezők teszik a szigetet az utazók kedvencévé. Mindezt persze a hegyvidéki tájak, a gazdag történelem és az ínycsiklandó mediterrán konyha csak tovább fokozza. Ciprus áadásul a túrázásra is tökéletes, például felsétálhatunk a Troodos-hegységben rejtőző Kykkos-kolostorig, vagy meglátogathatjuk a sziget egyik legmagasabb vízesését, a Millomeris-vízesést.

Ne hagyjuk ki Ciprus északi részén található Karpass érintetlen szabadstrandjait, és merüljünk el a Dipkarpaz Nemzeti Park tájaiban.

Ha további tavaszi célpontok közül inspirálódnál: Ezek lesznek a legnépszerűbb európai úti célok a tavaszi szünetben

Dubaj – Egyesült Arab Emírségek 

A Közel-Kelet egyik legnagyobb metropolisza, Dubaj is egy olyan úti cél, ahol már tavasszal is bőven élvezhetjük a napsütés melegét. A városban alig esik az eső, és az átlagos tavaszi hőmérséklet is 25 Celsius-fok környékén mozog.

Méretéből is adódóan Dubaj rengeteg programlehetőséget kínál: a Burdzs Kalifától kezdve a Dubai Mallon át egészen a sivatagi túrákig, a városban bőven akadnak olyan tevékenységek, melyek maradandó élménnyel gazdagítják a látogatókat.

A fürdőruhát sem kell végleg bezárni a szekrénybe, hiszen Dubajban ilyenkor már a tengerparton is tudunk sütkérezni. Látogassuk meg a Sky Views Obszervatóriumot, csússzunk le 85 méter magasból a Glass Sky Slide-on, vagy csodálkozzunk el a fényjátékokon az Aya Universe központ 12 tematikus termében.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET