Egzotikus saláták tavaszra, ha már készülsz a bikiniszezonra

Fő a frissesség.

saláta

A salátákra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint kevésbé tápláló, pár zöld levélből összerakott köretekre. Azonban egy igazán menő saláta jóval többet tud ennél, arról pedig nem is kell beszélnünk, hogy mennyire egészségesek. Éppen ezért mutatunk pár ínycsiklandó salátát a világ országaiból, amelyek egy része már önmagában is megállja a helyét, de persze húsok mellé tálalva is ízletes köretnek mondhatók.


Tabbouleh – Libanon, Szíria 

A Tabbouleh egész Közel-Keleten népszerű fogásnak számít, amit nem is csodálunk, hiszen tökéletes étel lehet a forró nyári napokra. Hagyományosan durvára vágott petrezselyemből, paradicsomból, mentából, hagymából, bulgurból készül, az ízesítéshez pedig citromlevet, olívaolajat, sót és borsot használnak. A bulgurt néhol kuszkusszal helyettesítik, de gyakran adnak hozzá fokhagymát és salátaleveleket is.

Suomono – Japán 

Japán egyik ételkülönlegessége az uborkás sheildzini saláta. Az egyszerű étel elkészítéséhez kígyóuborkára, cukorra, rizsborecetre, gyömbérre, valamint szójaszószra és szezámmagra van szükségünk. Nem érdemes jóval előre elkészíteni, mivel így az uborkák könnyen túlságosan vizenyőssé válnak, a sheildzini lényege pedig a ropogós uborkaszeletek. Fűszerezzük bátran chilivel, de garnélával is jól működik együtt.

A japán extra puha palacsintát is érdemes egyszer kirpóbálni: Palacsintaparti: így készítsük el a japán, a német és az orosz verziót

Solterito – Peru 

Az Arequipa déli régiójából származó perui klasszikust tradicionálisan burgonyából, korianderből, kukoricából, hagymából, chilipaprikákból, lóbabból és sós quesillo sajtból készítik. Első lépésként a lóbabot forró vízben meg kell főzni, majd azért, hogy leállítsuk a főzési folyamatot, illetve, hogy megtartsák színüket után közvetlenül jeges vízbe szükséges mártani őket. Ezután csak össze kell mindent keverni, és már készen is vagyunk.

Horiatiki – Görögország

Egy görögországi nyaralás során biztosan találkozni fogunk a horiatiki salátával. A hagymából, zöld kaliforniai paprikából, paradicsomból, uborkából, zöld és fekete olajbogyókból, bazsalikomból és feta sajtból álló saláta egy örök klasszikusnak számít, amit az ízhatás kedvéért keverjünk össze olívaolajjal és egy kis vörösborecettel.

Ha görög rágcsálnivalókkal lepnénk meg a vendégeket: 3 autentikus görög harapnivaló, ha már hiányzik Görögország

Gado-gado – Indonézia 

Indonéz nyelven a gado-gado konkrétan annyit jelent, mint „keverni-keverni”, így már sejthetjük, hogy ezt a salátát sem túl bonyolult összerakni – bár a hagyományos indonéz hozzávalókat valószínűleg nehezebb feladat lesz beszereznünk. A gado-gado alapvetően tempehből (szójaalapú, tofuhoz hasonló hozzávaló – a szerk.), burgonyából, kukoricából, főtt tojásból, zöldbabból, chayote tökből, tofuból és káposztából készítik, az ízek összehozásáért pedig a mogyoróvajas öntet felel.

Suba saláta – Oroszország

A hagyományos ünnepi ételnek számító céklás heringsaláta egy igazi orosz recept, melyben a nevéből kitalálható heringen és céklán kívül burgonya, répa, lilahagyma, majonéz és egy kis reszelt alma található. A tetejére gyakran szoktak főtt tojást rakni. Ez talán a leginkább időigényes saláta, ugyanis az orosz ételt rétegekben kell elkészíteni, és a kívánt ízhatás eléréséért érdemes a pár órára a hűtőbe rakni.

(Forrás: Times of India)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET