Egyedül utazó nő vagy? Ezek a legbiztonságosabb úti célok!

Nem kell alkalmazkodnod senkihez, csak élvezd a felfedezésre váró város minden szegletét!

Fotó: Shutterstock

Vannak helyek a világon, amelyeket egyedül utazó nőként érdemes kihagyni, mert sok a zsebes vagy sötétedés után nem ajánlatos elhagyni a szállást, most viszont olyan desztinációkat ajánlunk, ahol nemhogy sok szépség és kaland vár, de még teljes biztonságban is érezheted magadat!

Egyedül utazni meglepően kényelmes lehet: mivel nem kell figyelembe venned mások igényeit és kívánságait, rengeteg ajánlat közül választhatsz, mindenki, akit az utad során megismersz, a barátoddá válhat és sokkal több időd jut a helyi kultúra és sajátosságok felfedezésére.

Az egyedül utazó nők esetében a legfontosabb a biztonság: egy friss felmérés szerint a szóló női turisták közel háromnegyede félti a testi épségét...

Ráadásul ez életkortól, származási helytől és anyagi helyzettől független. A válaszadók 73 százaléka szerint az úti cél biztonságossága a legfőbb szempont egy szólókirándulás tervezésekor.

A vakációs apartmanok közvetítésére szakosodottbrit Holidu cég szakszerű kutatást végzett a témában és az összes fontos szempontot figyelembe véve állította fel azon városok listáját, ahol az egyedül utazó nők a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat. Indexükhöz kielemezték a bűnesetek számát és arányát, a helyi sajátosságokat és kultúrát, a járványkezelés minőségét, de a költségeket is.

A legbiztonságosabb top 10 város egyedül utazó nőknek:

Fotó: Unsplash

  1. Montreal, Kanada
  2. Colombo, Sri Lanka
  3. Ljubljana, Szlovénia
  4. Ottawa, Kanada
  5. Edmonton, Kanada
  6. Bécs, Ausztria
  7. Linz, Ausztria
  8. Łódź, Lengyelország
  9. Calgary, Kanada
  10. Zágráb, Horvátország


Ahogy a top 10-es listából is kiderül, Európában Szlovénia fővárosa, Ljubljana a legbiztonságosabb a nők számára. Az első 50 helyezett közé nem kevesebb, mint 6 lengyel város fért be – Łódź (8.), Gdańsk (17.), Wrocław (19.), Poznań (20.), Krakkó (23.), Varsó (24.) –, míg Ausztriát öt település képviseli: Bécs (6.), Linz (7.), Salzburg (13.), Graz (14.) és Innsbruck (33.). Még ha nem is került be az első 50 közé, a ranglista szerkesztői Bukarestet is megemlítik: a 4. helyen végzett azon városok rangsorában, ahol az utóbbi három évben a legkevésbé nőtt a bűnözési arány.

Az országok között Szingapúrt nevezték meg a legbiztonságosabbnak: a válaszadó hölgyek 88 százaléka érezte magát nappal és éjjel is biztonságban az ázsiai államban.


AMI MÉG ÉRDEKELHET