Mit csináljunk júliusban a Balatonnál? Mutatjuk a listát!

A nyár derekán egy pillanatra sem lesz hiány programokban...

balaton naplemente
Fotó: Shutterstuck

Júliusban a Balatonnál nyaralsz, és szeretnél a strandoláson kívül néhány érdekes kulturális programra is benevezni? Vagy éppen valami látványosság érdekel? Most mutatunk néhány fesztivált, kiállítást és más érdekességet, amivel színesítheted a júliusi vakációdat.

Programkavalkád Keszthely belvárosában: KeszthelyFest

Fotó: Facebook

Kortárs és retró mainstream mustra városszerte négy helyszínen az R-Go-val, a negyvenéves Első Emelettel, Krisz Rudival, T. Dannyvel, a Csík zenekarral és Presser Gáborral. A gyermekeknek is ugyanolyan teljes értékű programot kínál majd a fesztivál, mint a családok valamennyi korosztályának. A kicsiknek játszik például Farkasházi Réka és a Tintanyúl vagy az Iszkiri zenekar. De lesz lehetőség sziklamászásra, arcfestésre és egyéb játékokra is a helyszínen. A KeszthelyFest július 6–9. között vár a Balaton fővárosában.

Holtszezon a Balatonnál: Weiler Péter és a Balatonoffseason közös tárlata

Illusztráció: Facebook

A közkedvelt író, képző- és akcióművész Weiler Péter „Kulcs a kő alatt” sorozata után ismét a Balaton témakörét járja körül: a kiállítás alapját a Balatonoffseason (Bartha Dóra fotós munkája) télre magukra maradt nyaralókról készült fényképei adták. A kiállítás a balatonboglári Vörös és Kék kápolnában nyílik meg július 14-én, és augusztus 13-ig lesz látható.

Legendás vízitusa a magyar tengeren – 55. Kékszalag Nagydíj

Fotó: Getty Images

A mára fogalommá vált, több mint fél évszázados múltra visszatekintő rendezvényen a sokat tapasztalt vitorlázók egy légvonalban 160 kilométeres távon küzdenek az elemekkel, miközben önnön határaikat feszegetik. Az idei Kékszalag július 6-8. között zajlik majd, amit érdemes a balatonakarattyai Magaspartról egy jó jeges kávéval – a Rusty Coffee-ból – a kezedben bámulni, innen ugyanis elképesztő a látvány.

Csak egy kis kóstolót! – Badacsonyi Bor7

Fotó: Facebook

A badacsonyi bor nem pusztán minőséget, életérzést is takar: mint tudjuk, a különleges mikroklíma az úri kéknyelű mellett a szabadtéri koncerteknek és a fordulatos eszmecseréknek is kedvez. A név kissé becsapós: a badacsonytomaji Bor7 összesen tizenhét napon át tart július 17–30. között.

AMI MÉG ÉRDEKELHET