Soha nem látott óriáshajók érkeznek a Dunára

óriáshajó

Fotó: APT

Új luxushajókat indít a világ egyik legnagyobb turisztikai cége, az APT. A több mint százméteres óriáshajók fő útvonala a Duna lesz, ráadásul a budapesti szakasz kiemelt szerepet kapott.

A Dunán eddig soha nem látott óriáshajóknak már neve is van: az APT Solara és az APT Ostara várhatóan már 2025-ben megkezdik működésüket, számol be a luxushajókról a VG.

Az ausztrál gyökerű társaság már a tervezett útvonalat is bejelentette: a Rajnán, a Majnán és a Dunán találkozhatunk a hajókkal, ráadásul a Duna magyar szakasza kiemelt státuszt kapott, amit jól példáz, hogy az APT egy budapesti látványtervvel népszerűsíti a Solarat.

A világhírű Hecker Guthrie tervezőcsapata által készített luxushajókon hat éttermmel, borospincével, télikerttel, napozóterasszal, wellness- és fitneszrészleggel találkozhatnak az utasok, de természetesen lesz fodrászat és spa is.

Ha már luxushajók: 11 országon áthaladó, 87 napos luxushajóút indul az Antarktiszra

Három különböző kategóriájú lakosztály közül lehet választani, a kapacitás hajónként legfeljebb 154 vendég, akiket 60 fős személyzet szolgál majd ki – ez egyébként az európai vizeken közlekedő hajókhoz képest meglehetősen alacsony utaslétszám, de az APT így biztosítaná a teljeskörű kényelmet.

Hely biztos lesz:

a Solara és az Ostara hossza 135 méter, szélessége 11,45 méter és egyenként 77 lakosztállyal bírnak és összesen négy szintet alakítottak ki rajtuk.

Ez is érdekelhet: Olaszország 5 legjobb úti célja, ha egy jót hajókáznál a nyáron

Mennyibe fog kerülni? 

A várhatóan 2025 márciusában induló hajóút 15 napos lesz Amszterdam és Budapest között, amit fejenként 8 ezer dollárért, nagyjából 3 millió forintért kínálnak – a kilencnapos München–Budapest viszont „már" 4 ezer dollárért is foglalható.

AMI MÉG ÉRDEKELHET