Magyarországot is érinti az új luxusvonatút, amivel körbeutazhatjuk bolygót

Szűk három hónapos kiruccanás luxuskörülmények között.

Shutterstock

A kanadai Sziklás-hegységtől a maláj dzsungelig 80 napos világkörüli útvonalon döcöghetünk végig a bolygó legelőkelőbb luxusvonatain. A Roailbookers utazásszervező cég bejelentése alapján a jegyek 2024 augusztusától lesznek elérhetőek, és természeti kincsek megtekintése mellett városnézésre és egyéb programokra is lesz lehetőség.

A 80 napos útvonal 13 országot érint – köztük Magyarországot is – négy kontinensen. Az utazás során hét luxusvonaton is helyet foglalhatunk, ahol világszínvonalú ételek és privát kabinok kényelmét is élvezhetjük. Emellett elegáns luxushotelekben is megszállhatunk, nem mellesleg: lenyűgöző tájakat is megcsodálhatunk, hiszen az útvonal 20 UNESCO világörökségi helyszínt is érint a szűk három hónapos kiruccanás alatt – számol be az út részleteiről a Time Out.

Ezt olvastad már? Különleges vonatút szilveszterkor: 5 európai országon áthaladva köszönthetjük 2024-et

A kanadai Vancouverből induló út a Rocky Mountaineer egyik luxusvonatán kezdődik, és három napon át utazhatunk a Sziklás-hegység bércein keresztül, érintve Lake Louise települését, majd a Banff Nemzeti Parkot.

Shutterstock

Egy gyors repülőút, majd a következő állomás a skót Edinburgh, ahonnan egyhetes túra indul Skót-felföld felfedezésére a Belmond Royal Scotsman luxusvonatain.

Skócia után a Velence–Simplon Orient Express fedélzetén Párizsból Velencébe utazhatunk, majd ugrás egy másik kontinensre, ahol a Maharajas Express Delhiből Mumbaiba viszi az utazókat hat éjszakán keresztül, ahol megtekinthetik a Tádzs Mahalt

Luxuskörnyezet helyett: Éjszakai körutazás: mutatjuk Európa legolcsóbb hálókocsis útvonalait!

Shutterstock

Ismét repülő, egészen Isztambulig, ahol az induló Golden Eagle Duna Express négy éjszaka alatt Bulgárián, Románián és Magyarországon keresztül viszi az utasokat.

Magyarországról irány a Dél-afrikai Köztársaság, ahol Pretoriából utazhatunk Fokvárosba a Rovos Rail vasúton; a háromnapos utazást végül egy Szingapúrba tartó repülés követi, ahol az utasok a nemrég újraindított Eastern & Oriental Express Malajziába tartó járatára szállhatnak fel – a részletes napi útvonaltervet itt lehet megnézni.

A Railbookers szerint az útvonallal a luxusvonatozás iránti növekvő keresletet igyekeznek kielégíteni. A program természetesen bőven hagy időt városnézésre is.

A luxusutazásnak azonban borsos ára van: a három hónapos kényelmes és látványos vonatozásért több mint 90 ezer angol fontot, vagyis nagyjából 39 millió forintot kell kicsengetnünk. Igaz, ebben minden extra benne van a szállástól az ételeken és napi programokon át az összes járulékos útiköltségig (repülőjegyek, autótranszfer).

Az útvonalra viszont részletekben is váltható jegy, így egy luxusszakasz beiktatása után az utunk többi részét folytathatjuk pénztárcakímélőbb módon is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET