4 kontinens, 80 nap: a föld körüli luxusvonatút, ami Magyarországot is érinti

Nem csak Budapestet.

vonat, orient expressz,

Már tavaly bejelentették a Railbookers egyedülálló járatát, ami 80 napos időtartama alatt 4 kontinens 13 országát érinti majd – köztük Magyarországot is. A világkörüli utazás során a résztvevők hét neves luxusvonattal utazhatnak, melyek a kontinensek népszerű úti céljai mellett bámulatos természeti látványosságok környékén is elhalad majd.


Arról már mi is írtunk, hogy Magyarországot is érinti a Railbookers különleges luxusvonatútja, most viszont körvonalazódtak a részletek is.

Az utazás 2024. augusztus 28-án veszi kezdetét a kanadai Vancouverben, és a 80. napon, Szingapúrban fog véget érni. A közel háromhónapos út során 20 UNESCO világörökségi helyszínen haladnak majd át az utasok, akiknek „csupán” 119 599 dollárt, tehát majdnem 43,5 millió forintot kell fizetniük az életre szóló kiruccanásért.

A vízen is létezik luxus: Mérhetetlen luxussal indul meg első útjára a világ legnagyobb tengerjárójaMérhetetlen luxussal indul meg első útjára a világ legnagyobb tengerjárója

Kanada

A turnéban a világ hét ikonikus luxusvonatja fog részt venni, melyek közül az első napokat a Rocky Mountaneer vállalta be. A vancouveri városnézést követően az utasok Victoria városa felé veszik az irányt, mígnem a harmadik napon a vonat elindul a vízeséseiről, hegycsúcsairól és gyönyörű tájairól ismert Sziklás-hegység Nemzeti Park felé. Az utazás Kanada egyik legszebb tavát, a Louisie-tavat is érinteni fogja, az utolsó állomása pedig a Banff Nemzeti Park tóparti szálláshelye lesz.

Egyesült Királyság

Ezt követően, a kilencedik napon Edinburgh városába érkeznek a résztvevők, a tizedik napon pedig megkezdődik a térség felfedezése. A térséget érintő szakaszon a The Royal Scotsman luxusvonatja fogja szállítani az utasokat, ami olyan helyeket érint majd, mint a Harry Potterből ismert Glenfinnan-viadukt, Loch Ness, és persze London sem marad ki a listából.

Olaszország

Innen a 23. napon Párizsba haladnak tovább, hogy a 26. napon átszálljanak a Venice Simplon-Orient Expresszre. Velencében beszállhatnak az utasok egy romantikus gondolába, majd Firenzében megcsodálhatják a reneszánsz leghíresebb alkotóinak műveit az Uffizi képtárban. A következő olasz állomás Róma, ahol három teljes napot töltenek majd.

India

A 37. napon Rómából Indiába, pontosan Delhibe utaznak majd a résztvevők, innen a Maharajas’ Expressz keleties járatával utazhatnak el olyan helyekre, mint a Tádzs Mahalról ismert Agra, vagy a csillagászati obszervatóriumnak otthont adó Dzsaipur. Kicsit több mint egy hét múlva, egy kis szafarizás után már Mumbaiban találják magukat.

Ha inspirálódnánk: Ezek lehetnek a tehetősebb turisták kedvenc úti céljai 2024-ben

Törökország és Kelet-Európa

Az 50. napon érkeznek meg Törökországba, ahol Isztambul történelmi látványosságai mellett olyan természeti csodákat is meglátogatnak majd, mint a sziklaképződményeiről híres Göreme Nemzeti Park.

Az utazás a második hónap vége felé a Golden Eagle Danube Expressz jóvoltából visszakanyarodik Európába, ahol a Kárpátok-vonulatait és Drakula kastélyát is megcsodálhatják.

Budapest meglátogatására – Kecskemét és Lajosmizse után– az 59. napon kerül sor.

A külön jó hír, hogy a luxusvonat Kecskeméten és Lajosmizsén is megáll – utóbbi helyszínen egy lovasbemutatót tekinthetnek meg az utazók.

Dél-Afrika

Ez után következik a dél-afrikai Johannesburg és a Kruger Nemzeti Park, ahol két szafaris kaland várja majd az utazókat. Innentől Fokváros lesz a központ, ahonnan csillagszerűen több program is indul: a tengerparti kirándulásoktól kezdve az ékszerkészítő túrákon át a borkóstolókig, az utasok biztosan nem fognak unatkozni.

Szingapúr

Lassan a körutazás végéhez közeledve Fokvárosból Szingapúrba utaznak majd a látogatók, ahol az Eastern & Oriental Expressz segítségével járhatják be a környéket. Hajóval például meglátogatják Malajzia növényekben és kristálytiszta vizekben gazdag térségét, ezzel együtt a Pulau Payar Tengeri Parkot. Mindezt követően az utazás fáradalmait masszázsokkal, meditációval vagy egy kis tai-chi edzéssel pihenhetik ki, a körutazás pedig a 80. napon, Szingapúrban ér majd véget.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET