Világhírű filmes helyszínek, ahol bármikor sztárnak érezheted magad

Megszállnál Carrie Bradshaw apartmanjában New Yorkban? Vagy érdekelne a Harry Potter egyik helyszíne?

Fotó: Airbnb

A filmforgatások előkészítésének egyik legnehezebb pontja, hogy megtalálják azt a tökéletes helyszínt, ami otthont ad a cselekménynek és ki is emeli azt. Vannak helyek, amelyek mindenki számára ismertek és vannak olyan eldugott csodák is, ahol a világ leghíresebb színészei hónapokat töltöttek.

​Út a varázsló iskolába: Glenfinnan viadukt, Skócia

Fotó: Getty Images

A képet nézve nem kell sokat gondolkozni, hogy vajon ez a csodás helyszín melyik filmben bukkant fel. Harry, Hermione és Ron rengetegszer megtették az utat, amikor éppen az iskolába igyekeztek, vagy valami kalandba keveredtek. A viadukt Skóciában található és bárki átmehet rajta, aki egy kis mesebeli hangulatra vágyik. A Glenfinnan viadukt ugyanis annak ellenére, hogy nagyon régen épült, még mindig használatban van.

​Kevin háza – Winnetka, Illinois

Fotó: Getty Images

Majdnem annyi esély volt rá, hogy minden idők leghíresebb karácsonyi filmjét egy hollywoodi stúdióban forgatják le, mint arra, hogy egy valódi családi házat vesznek ki a forgatás idejére. Az Illionisban található tipikus, kertvárosi házikóban minden úgy van, ahogy a filmben láthattuk. Még a padlásszoba is. Reméljük, a tarantula azért elhagyta már a helyszínt.

​A királynő kastélya, vagy mégsem – Ely Cathedral, Anglia

Fotó: Getty Images

Biztosan mindenki meg fog lepődni, de A korona (Crown) részeit nem a Buckingham-palotában és nem is a Windsori kastélyban forgatták. Van viszont egy nagyon hasonló épület, ami otthont ad minden olyan forgatásnak, ami a királyi család, vagy neves brit politikusok életét mutatja be, mint a Király beszéde és a Cate Blanchett főszereplésével készült Elizabeth: Az aranykor.

A leghíresebb szingli lakása, New York

Fotó: Airbnb

Az egy dolog, hogy Carrie Bradshaw lakása valóban létezik, az pedig egy másik, kifejezetten kellemes tény a rajongók számára, hogy a lakást bárki kiveheti airbnb-n keresztül egy éjszakára a barátnőivel. Szerencsére, nem kell vagyonokat költeni arra, hogy valaki egy éjszakára az írónő bőrében érezhesse magát, egy éjszaka ugyanis 23 dollárba kerül.

​A legromantikusabb templom, Toszkána

Korábban már meséltünk arról, hogy ősszel és télen is milyen jó programokat rejt Olaszország, azt viszont nem biztos, hogy meséltük, hogy a kilencvenes évek legromantikusabb filmje, Az angol beteg is a környéken forgott és bárki által megnézhető (a napjainkban már nem romos Sant’Anna monostor), ahol Almásy gróf tölti élete utolsó napjait Hanával, az ápolónővel, akit Juliette Binoche alakított.

AMI MÉG ÉRDEKELHET