Ebbe a 10 városba vágynak vissza leginkább a turisták

Európa felkapott úti céljai uralják a listát.

London

A Reddit felületén lényegében bármilyen felvetődött kérdésünkre választ kaphatunk: most épp az InsureandGo készített egy kutatást – rengeteg kommentet átfésülve – arról, melyek azok az úti célok, ahová a turisták a legszívesebben újra visszamennének.

3: New York

Fotó: Vidar Nordli-Mathisen/Unsplash

A dobogó legalsó fokán két világváros végzett holtversenyben. Egyikük New York, amely egyben a legmaradandóbb, nem európai úti cél, ahová rengetegen visszavágynak. A Times Square soha nem múló nyüzsgése, a Central Park természetessége, vagy a Szabadság-szobor popkulturális jelensége mind olyan tényező a sok közül, amely miatt nagyon nehéz elszakadni lélekben az Egyesült Államok legnépesebb városától.

3: Barcelona

Fotó: Shai Pal/Unsplash

Ha az építészet csúcsremekeit egy tengerparti környezetben szeretnénk megcsodálni, Barcelona a mi városunk. A katalán főváros rengeteg turistát vonz az év minden évszakában, egyedülálló atmoszférájába és minden mástól elkülöníthető stílusába könnyen beleszerelmesedik az utazó.

Ez is érdekelhet: Spanyolország rejtett gyöngyszemei, amiket alig ismernek a turisták

2: Párizs

Fotó: Florian Wehde/Unsplash

A második helyre Párizs került.

A francia fővárosra a szerelem és a divat központjaként is hivatkoznak sokan, tengernyi látnivalója mellett pedig gasztronómiája és éjszakai élete is egyedülálló élmény kínál. Mindez együtt pedig igen mély nyomot hagy az utazó lelkében, amelyet csak úgy tud csillapítani, ha hamar visszatér oda.

A nyáron viszont érdemes résen lenni: Így kerülheted ki a megduplázott árú tömegközlekedést Párizsban az olimpia alatt

1: London

Fotó: Heidi Fin/Unsplash

A felhasználók a legtöbbször a brit fővárost említették meg. A Time Out szerint sokan azt emelték ki, mennyire otthon érzik magukat a városban. Nem csoda, hogy rengetegen vissza akarnak menni, hiszen az utánozhatatlan környezet mellett rengeteg részletben elmerülhetünk a városban, így egyenesen lehetetlen feladat egyetlen utazás alatt mindent felfedezni Londonban.

Az európai fővárosok dominanciája azonban itt még messze nem ér véget – az első tíz helyből hétre is ők tartanak igényt.

Ha már London: A legjobb ingyenes látnivalók Londonban, ha nem költekeznéd túl magad

10 város, amelyet a turisták a legszívesebben újra felkeresnének:

  1. London, Egyesült Királyság
  2. Párizs, Franciaország
  3. Barcelona, Spanyolország és New York, Egyesült Államok
  4. Róma, Olaszország
  5. Tokió, Japán
  6. Amszterdam, Hollandia
  7. Berlin, Németország
  8. Edinburgh, Skócia
  9. Mexikóváros, Mexikó

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET