Utazz ízekkel! – A világ konyhái

5 könyv, amelyek a világ különböző sarkaira kalauzolnak.

fuszerek vilagkonyha
Fotó: Getty Images

Soha ennyi időt nem töltöttünk még négy fal között vagy a saját kertünkben, úgyhogy használjuk ki az időt, és kísérletezzünk új fogásokkal, bográcsozzunk, grillezzünk, süssünk wokban vagy készítsünk bagelt, így hozva kicsit közelebb a nagyvilágot. Ha nem mindig akarunk rendelni, akkor itt az idő, hogy a főzés legyen a hobbink!

Naomi Imatome-Yun – A nagy wok szakácskönyv

Fotó: Alexandra

Hányszor rendeltél kínait az elmúlt egy évben? És hányszor bántad meg? Ebből a könyvből megtanulhatsz gyors, finom és egészséges fogásokat főzni. Csak néhány alapélelmiszert kell beszerezned (halszósz, szójaszósz, szezámolaj, rizsecet), és már indulhat is a wokos „tanfolyam"! A receptek mellett a wok kiválasztásának, beavatásának és ápolásának fortélyait is megtaláljuk, de képes útmutatókat is láthatunk a batyu, a tojás­tekercs és a vuntun hajtogatásához. Az ételek leírása mellett, érdekes történeteket is kapunk az olyan ételek eredetéről és amerikai újjászületéséről, mint a tojásleves és a szerencsesüti. (Alexandar Kiadó, 4500 Ft)

Ferrandi – A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája

Fotó: Alexandra

A francia konyháról a legnagyobb tévhit és közhely, hogy nem lehet vele jól lakni. Ez nem igaz és inkább egy tévedésen alapszik, hiszen a franciák sok fogást esznek egymás után, amelyek valóban nem nagyok, azonban együtt kiadósak és változatosak. Arról nem is beszélve, hogy a francia gasztronómiában is vannak nehezebb ételek, gondoljunk csak ízletes, de igen csak zsíros sajtjaikra! A könyv 3 nehézségi fokban mutat be recepteket (1500 képen!), igazán jó, minőségi alapanyagokból, így a teljesen kezdőtől a profi szintig is eljuthatunk attól függően, milyen lelkesen ássuk bele magunkat a receptekbe, technikákba. (Alexandra, 24 900 Ft)

Sabrina Ghayour – Az Ezeregy éjszaka ízei - Közel-keleti konyha mindenkinek

Fotó: Bookline

100 modern és könnyen elkészíthető étel a Földközi-tenger déli és keleti partvidékéről. A perzsa konyha egyszerűsége, színessége kicsit megcsavarva: az iráni származású brit szakács nemcsak bemutatja a Közel-Kelet klasszikus fogásait, hanem újrafogalmazza a recepteket és egyszerűen „tálalja". (Bookline, 6500 Ft)

Tóthné Libor Mária – Limara a nagyvilágban - 72 recepttel a Föld körül

Fotó: Csipet kiadó

Limara, a gasztroblogger visz el bennünket 29 országba, ahol a helyi finomságok történetét, hagyományait nemcsak elmeséli, de elárulja azt is, hogyan készíthetjük el magunknak otthon. Az ízekkel Buenos Aires, Stockholm, Prága vagy akár Tel Aviv utcáira utazunk, megtanulunk olyan indiai lepényeket sütni, amelyekkel pár percet kell csak bajlódni vagy olyan péksüteményeket ehetünk, amelyekért eddig repülőre kellett ülnünk. (Csipet Kiadó, 5500 Ft)

Jord Althuizen – Burgerek és BBQ-falatkák

Fotó: Scolar Kiadó

Lassan itt a grillszezon és heteken belül megjelenik a Solar legújabb receptkönyve, amelyből rögtön inspirációkat is gyűjthetünk a szabadtéri sütögetéshez. A könyv a BBQ-világbajnok író, Althuizen összes trükkjét (akár a tűzrakáshoz is), fűszerezési, pácolási vagy sütési ötleteit is megtaláljuk. (Scolar Kiadó, 6775 Ft)

AMI MÉG ÉRDEKELHET