Utazós Netflix-dokumentumfilmek, amelyek hatással lesznek rád

Fotósok, séfek, sztárok kísérnek el a világ legérdekesebb helyeire.

ázsia piac
Fotó: Shutterstock

Ha bármilyen akadály miatt mostanában nem jutsz el minden helyre, amire vágysz, akkor az a legjobb lehetőség, ha más kalauzol el oda virtuálisan. Szerencsére van alternatívája a tényleges utazásnak, ezek pedig az utazási dokumentumfilmek, a Netflix kínálata pedig bővelkedik ilyen témájú produkciókban. Ha a kanapéd kényelmében szeretnéd bejárni a világot, akkor jól jegyezd meg ezt az 5 utazós Netflix-filmet és sorozatot.

Zac Efronnal a Föld körül (2020-)

youtu.be

Down to Earth with Zac Efron | Official Trailer | Netflix

Ha utazási és életmódtippeket szeretnél látni egy produkcióban, akkor Zac Efron sorozata (Down to Earth with Zac Efron) pont neked való. Már 2 évad is elérhető a Netflix repertoárjában, összesen 16 részen keresztül követheted Efront és útitársát, Darin Olien wellness-szakértőt kalandozásai közben. A dokumentumsorozat középpontjában a fenntarthatóság, az egészség és persze a világ bemutatása van, vagyis az, hogyan lehet „zölden" utazni, hogy közben tényleg jól is érezzük magunkat – Zacnek nem nehéz elhinni, hogy ez valóban sikerülhet. Zac Efronnal a Föld körülben nem a világvégét vizionálják, könnyeden dolgozzák fel a komoly témákat is – igazán szórakoztató utazós film.

Séf show (2019)

youtu.be

The Chef Show | Official Trailer | Netflix

Sztárok, finom ételek és utazás – tökéletes kombináció! Ez a remek sorozat Jon Favreau rendező és színész sikerfilmjének, A séfnek a forgatása során kezdődött. Favreau kapott a Séf show-ban egy társat, Roy Choit, akivel bejárják Amerikát, hogy sztárokkal és híres séfekkel főzzenek együtt. Az epizódokban különleges ételeket készítenek, amelynek a receptjét lépésről lépésre be is mutatják. A Séf show a Netflix egyik legjobb főzős-utazós műsora.

Street Food sorozat (2020)

youtu.be

Street Food | Official Trailer | Netflix

És még mindig kulináris kalandozásokra csábítunk! A Chef's Table alkotóinak Netflix-sorozata minden évadban más régiót fedez fel, és a mottója pedig ez: ha igazán autentikus ételt akarsz enni utazásaid alatt, akkor mindenhol a street foodot válaszd! A Street Food dokumentumfilm-sorozat egy kulturális, gasztronómia körutazás, ami leköt, feltölt és valószínűleg irtó éhes leszel a nézése közben... Minden évad más-más területet dolgoz fel, az évadok pedig 6 részesek, hogy minden tájat, alapanyagokat, piacokat és ételeit jól megismerjük. Irány Ázsia, Latin-Amerika, USA a Netflixen!

Tales by Light (2015-)

youtu.be

Tales by Light: Season 2 Trailer

Egy sorozat, ahol a fotósok, a természetfilmesek és utazásaik vannak középpontban. Az ő szemükön keresztül ismerhetjük meg a természetet és a vadon élő állatokat. A Tales By Light a Canon rövid sorozataként indult, majd a National Geographic-kal együttműködve nőtte ki magát egy fantasztikus utazós filmsorozattá, ma pedig már mind a 3 évadjával a Netflix kínálatába került. Minden epizódban egy fotóst mutatnak be, akit elkísérhetünk a következő útjára, ahol lenyűgöző vadon élő állatokat, érdekes közösségeket és lenyűgöző tájakat láthatunk. A sorozat legfontosabb mondanivalója, hogy vigyázzunk a legfontosabb kincsünkre, a Földünkre, mert különleges és csak egy van belőle.

Dark Tourist (2018)

youtu.be

Dark Tourist | Official Trailer [HD] | Netflix

Ha hajmeresztő, furcsa vagy félelmetes utazásra szeretnél menni – persze csak virtuálisan, hogy ne a saját bőrödet vidd a vására –, akkor ez a te sorozatod lesz. A dark tourism, vagyis a sötét turizmus a szektákra, maffiára, háborúkra, sorozatgyilkosokra épülő turizmus, aminek nem is sejted mekkora „piaca" van. David Farrier bejárja a világot, keresve a sötétséget, az álnokságot és a gonoszt, hogy mindent láthass, amit utazóként nem mernél, de kíváncsi vagy rá.

AMI MÉG ÉRDEKELHET