Bosszantó problémát orvosolna az egyik légitársaság: gyorsabb lehet a felszállás

Új ötlettel állt elő az egyik légitársaság, amivel gyorsabb lehet a beszállás, így a felszállási idő is csökkenhet.

repülő beszállás

A United Airlines egy innovatív kezdeményezésre adta a fejét: a légitársaság először csak az ablakok melletti üléseken utazókat engedi majd felszállni azért, hogy felgyorsítsák a beszállási folyamatot és csökkentsék a repülő földön töltött idejét.


Érvénybe lépett a United Airlines légitársaság új szabályzata, miszerint az illetékesek először csak azokat az utasokat engedik fel a repülőgépekre, akiknek a jegye az ablak mellé szól.

Az Emirates mással kísérletezik: Többmillió liter fenntartható üzemanyaggal fognak közlekedni az Emirates járatai

Az új módszer a WILMA mozaikszó nevet viseli, mely a window (ablak melletti), middle (középső) és az aisle (folyosó melletti) ülések szavak ihlettek.

A változás a turistaosztály utasait fogja érinteni, az első osztályon és a köztes üzleti osztályon utazók a megszokott módon tudnak felszállni a repülőgépekre, de a WILMA az elsőbbségi beszállási jogosultsággal rendelkező utasokra sem vonatkozik.

Fotó: Chris Bignola / Unsplash

„A WILMA elosztja a repülőgépek folyosóin közlekedő embereket, így ahelyett, hogy várakozni kéne a többi utas pakolására, egyszerre többen lesznek képesek a tárolókba helyezni csomagjaikat”

– mondta Jason Steffen, a Nevada Egyetem fizikaprofesszora.

A United elmondása szerint az együtt foglaló társaságoknak, mint például a családoknak nem kell külön felszállniuk, ők egyszerre is bemehetnek.

Csak viselkedjünk jól: Ezeket a szavakat használják a légiutas-kísérők a problémás utasokra

Az ABC News cikke szerint a légitársaság azért vezette be a WILMA-t, mert 2019 óta átlagosan két perccel is megnövekedett a beszálláshoz szükséges idő.

Ugyan a két perc nem oszt, nem szoroz a hosszabb távú, transzatlanti járatokon, de a nagy forgalmú, rövidebb útakon kulcsfontosságú szerepe lehet. Ilyenkor az apró késések kumulálódnak, így minden egyes kétperces késés további késéseket eredményez.

Erről olvastál már? Vízummentesség az EU-n kívül? Ezekben az országokban működik

Ezen felül a WILMA-val az utasok is jól járnak, hiszen nem kell egymáson átesve pakolászni úgy, hogy közben mindenhonnan a sürgető tekintetek szúródnak a hátukba.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET