Ha ősszel a Balaton körül biciklitúráznál, van egy jó hírünk!

A BalatonBike365 projekt új, megvalósult része egy balatonfüredi kerékpáros központ.

Fotó: BalatonBike365/ Vanik Zoltán

„Bringázz egész évben a Balaton környékén!" – hirdeti a BalatonBike365 a weboldalán, és ehhez valóban igen sok segítséget is kapunk tőlük. A okostelefonos applikáció, az úti tippek és a programöteletek mellett, most egy kerékpáros központot is átadtak Balatonfüreden.

A bicikliközpont természetesen a Balatoni Bringakörön épült, ahonnan a Balaton-felvidék 20-30 kilométer hosszú túraútvonalai indulnak. Mivel a Balaton környékére egyre több aktív turista érkezik, és mivel a bringakör is elkészült, felmerült egy szolgáltató centrum létrehozása.

Összefogásból bringaközpont

Fotó: BalatonBike365/ Vanik Zoltán

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) és Balatonfüred önkormányzata a BalatonBike365 program keretében 15 évre szóló megállapodást kötött, amely szerint az erre szánt EU-s támogatásból Füreden egy kerékpáros központot kell építeni az önkormányzat által biztosított területen. Így született meg az ősz első heteiben átadott centrum, amely a Kisfaludy stranddal szemben lévő telken található.

A száz négyzetméteres épületben klasszikus és elektromos bicikliket is bérelhetünk, vagy a sajátunkat szervizelhetjük, vásárolhatunk kerékpáros kiegészítőket, eszközöket, és túratippeket is kaphatunk az ott dolgozóktól. Aki szeretne, csak pihenni is betérhet, hiszen a központban egy kávézó is található.

Ha szeretnél folyamatosan bringás túrákról, gyerekprogramokról, pihenőhelyekről aktuális információkat kapni, akkor töltsd le a BB365 mobilapplikációt (App Store, Google Play), hogy mindig naprakész legyél!

AMI MÉG ÉRDEKELHET