Az olasz város, ami felveszi a versenyt Velencével, csak éppen kevesebben látogatják

Ráadásul ott van Velence mellett.

treviso, olaszország
A Velencétől harmincperces vonatútra található Treviso hasonlóan gazdag történelemmel, középkori épületekkel és romantikus kanálisokkal várja a látogatókat. Míg a népszerű olasz úti célt akár 200 ezren is látogathatják az egynapos turisták közül, addig Trevisóba ez a szám még a legforgalmasabb napokon is jóval alacsonyabb.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Velence egyre kevésbé bírja a magas látogatószámot. A becslések szerint az olasz város körülbelül ötször annyi egynapos turistát fogad, mint ahány főt az állandó lakossága kitesz.

Míg Velence kétségkívül több csatornával rendelkezik, mint Treviso, a Sile és a Botteniga folyók kereszteződésénél található városban is megtapasztalhatjuk a velencei életérzést. A város egyik legszebb csatornája, a „Canale dei Buranelli” például a város közepén fut végig – Treviso egyébként többek közt ennek köszönheti a ráragadt „kis Velence” becenevet is.

Trevisóban egyelőre még a turistaadót is elkerülhetjük: Itt vannak a velencei turistaadó részletei

Fotó: Shutterstock

Fontana delle Tette, Treviso, Olaszország

A várost viszont nem csupán a kanálisok teszik romantikussá, hanem az építészeti remekművek is. Az egyik híres látványosságának a Fontana delle Tette szökőkútja számít, mely 1559 óta díszíti a várost.

A történelem során a kútból néha víz helyett bor folyt – fehér az egyik mellből, vörös a másikból. Egykoron Treviso lakosai szerencsések voltak, ugyanis minden év őszén három napig ingyen borozhattak a szökőkútnak hála.

Akiket elvarázsolt a Szent Márk tér, azoknak a trevisói Piazza dei Signori is tetszeni fog. A 13. században épült tér a város szívében található és olyan történelmi épületekkel van körbevéve, mint a Palazzo dei Trecento vagy a Palazzo del Podestá. Persze a térről a kávézók és az éttermek sem hiányoznak, melyek teraszain nyaranta emberek sokasága élvezi a frissítő italokat és a klasszikus olasz ételeket.

A Piazza dei Signorin kívül meglátogathatjuk még a San Vito Piazzát és a Piazza del Duomot is, és ha erre járunk az éttermek teraszán mindenképpen kóstoljuk meg a Trevisóból származó tiramisút is!

Amennyiben hazavinnénk egy falat Olaszországot: Ha hiányzik Olaszország: 8 nápolyi étel, amivel visszahozhatod a nyarat

Fotó: Shutterstock

A trevisoi vár és falai, Olaszország

A városban fellelhető impozáns épületek közé tartozik a Cattedrale di San Pietro Apostolo is, melynek története egészen a hatodik századik vezethető vissza. Az épületet hat római kori oszlop szegélyezi, belsejében pedig az egyik legelismertebb reneszánsz művész, Tiziano festményét csodálhatják meg a látogatók. Az utazók a katedrális alatt elhelyezkedő 11. századi kriptát is meglátogathatják.

Ha ez még nem lenne elég, Treviso egyik legkülönlegesebb látványosságának egyértelműen a 16. században épült várfalak tekinthetők.

Nyaranta különböző gasztronómiai programokat, borkóstolókat szerveznek a környékre, melyeknek kiváló levezetése lehet egy, a falak körül tett esti séta.

(Daily Mail)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET