5 meglepő, de annál változatosabb pizzafeltét a séfek ajánlásával
És egyik sem az ananász.

A cikkben szereplő kombinációkkal más szintre emelheted a pizzázás élményét – nem mintha a klasszikus margheritával vagy prosciutto pizzával bármi probléma lenne, de mindig érdemes új, izgalmas ízeket is kóstolni. A Huffington Postnak most séfek mondták el, milyen recepteket próbáljunk ki idén ősszel.
Gomba és szarvasgomba
Illusztráció
Shutterstock
Mark Bolchoz, az Indigo Road Hospitality Group Italian Concepts ügyvezető séfje és kulináris igazgatója a szezonális gombával és szarvasgombával kiegészített pizzát részesíti előnyben, de kiemeli, hogy a gombával vigyázni kell, mert eláztathatja a tésztát. A séf azt tanácsolja, hogy a gombafeltétet pároljuk meg fűszerekkel, ami főzéskor kiengedi a levét, és a pizzán már csak pirulni fog.
Ezt olvastad már? A királyi család kedvenc levese, ami lehet, nem is létezett
Terijaki csirke és vaszabis majonéz
Erről lehet, hogy a kaliforniai szusi jut eszedbe, és valóban egy fúziós étel ez is, de érdemes egy esélyt adni neki!
„Japánban nőttem fel, és a kedvenc pizzafeltétem a terijaki csirke vaszabis majonézzel, ami nagyon népszerű”
– mondta Yuu Shimano, a brooklyni Yuu étterem ügyvezető séfje és tulajdonosa. A kombináció egyszerre krémes és sós, a vaszabi csípőssége robban a szájban, a csirke pedig jó textúrát ad a pizzának. A japán származású séf azért azt is hozzáteszi, hogy szerinte a legegyszerűbb pizzák mindig a legfinomabbak.
Szezonális zöldségek
Illusztráció
Shutterstock
Milyen zöldség lehet mutatós és finom a pizzán? Tavasszal a spárga, a vad póréhagyma, a koktélparadicsom, az ecetes paprika és cukkini, ősszel pedig jöhetnek az édes tökfélék és a hagymák, legyen vörös, lila vagy póréhagyma – a tökhöz remekül passzol a pirított szalonna, így lesz édes-sós és ropogós-puha feltét is a pizzán.
Fűszeres sertéshús és ecetes paprika
Joseph Bliffen, a New York-i Silver Apricot konyhafőnöke szerint a jó szaftos, zsíros, fűszeres hús és a savanyú paprika ütős páros. A legjobb ehhez a pizzához az édes, kicsit csípős vinaigrette-ben eltett paprika. A pizzatésztára mehet a szokásos paradicsomszósz, a tépett hús, a savanyú paprika és persze a tetejére a sajt.
Ne hagyd ki! 5+1 úti cél, ahol Európa legkülönlegesebb röviditalaiba kóstolhatunk bele
Füstölt lazac, kapribogyó és savanyított hagyma
Shutterstock
A finom pizzához nélkülözhetetlenek a jó minőségű alapanyagok, és bár a lazac és a kapribogyó eleve nem olcsó mulatság, azért érdemes kipróbálni ezt a kompinációt is idén ősszel. Mohamed Wahiba, a washingtoni Nicoletta Italian Kitchen főszakácsa szerint az édes és savanyú összetevők, valamint a sajt sóssága tökéletes keveréke alkotnak a pizzán. A séf a füstölt lazac alá ricottát tesz, ami megfelelő alap ahhoz, hogy az ízek jól keveredjenek sütés közben, ezután a halra szórjuk rá a kapribogyót, majd legvégül a savanyított hagymát.