Törökországba már elég a személyi igazolvány

Mit szólnál egy tengerparti kiruccanáshoz?

Fotó: Shutterstock

A magyar utazóknak mostantól nem szükséges útlevél, hogy Törökországba belépjenek.

November 10-én Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kiírta Facebook-oldalára, hogy egy üzbegiztáni hivatalos találkozón Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel megállapodtak abban, hogy mostantól a magyar állampolgárok útlevél nélkül is utazhatnak Törökországba. Na de pontosan mikortól?

Ne tévesszen meg!

Fotó: 123rf

Ne zavarjon össze, hogy Magyarország Isztambuli Főkonzulátusának weboldalán egyelőre még a régi információk vannak, amit bizonyára frissítenek majd. Ha a közeljövőben készülsz Törökországba az a biztos, ha még van nálad útlevél is, ami 2 évig érvényes, illetve nem árthat, ha a biztonság kedvéért érdeklődsz a konzulátuson indulás előtt!

Irány Törökország!

Fotó: ShutterstockPamukkale Natural Park – Törökország

Ha érdekel az Európa és Ázsia határán lévő ország, akkor keresd fel bolygónk egyik legszebb természetes gyógyfürdőjét, Pamukkálét, a világ lehosszabb hídját, Canakkalét, ami összeköti a két kontinenst vagy a föld alatti csodát, Derinkuyut, ami Kappadókia régióban található, egy több ezer éves város. Érdekessége, hogy nyolc-tizenkét szint mélyen kanyarog, a bonyolult hálózat 85 méteres mélységig ér. Hogy miért építettek az itt élők ilyen mélyen várost? A Derinkuyu az arab-bizánci háborúk idején, i. sz. 780–1180 között épült és a betolakodók ellen ide menekültek a bizánciak, akik számára a szélsőséges időjárási viszonyok elől is jó menedékként szolgált. A föld alatti komplexum összesen 20 ezer fő befogadására képes. És ha télen utazol, akkor ebben a cikkben találhatsz 5 olyan szigetet Törökországban, ahol télen is kellemes az idő és nincs vagy nagyon kevés a turista, ráadásul csodás természeti adottságokkal bírnak. Ha pedig a tudásodat szeretnéd letesztelni, akkor csináld meg Törökországról szóló kvízünket!

AMI MÉG ÉRDEKELHET