A TikTokozó utazók kedvencei idén...

Fotó: Shutterstock

Írtunk már olyan helyekről, ahol szuper Insta-fotókat és videókat lehet készíteni, most jöjjön az a top 10 hely, ahol a TokTokerek a legjobban szerettek videózni.

A közösségi média applikáció az elmúlt 2 évben egyre népszerűbb, először a karanténban otthon készített táncos, főzős, vicces videók miatt lett nagyon menő, most, hogy lehet utazni, azoknak is nyújt érdekes tartalmat, akik a világot szeretnék felfedezni.

Új inspiráció

Néhány évvel ezelőtt sokan a tökéletesen beállított Insta-fotókból vették az ötletet, hova utazzanak, milyen látványosságokat látogassanak meg, sőt rengetegen kifejezetten egy attrakció miatt vettek repjegyet mondjuk New Yorkba vagy Japánba. Most a Next Vacay repjegy-kereső állította össze azt a toplistát, amiből kiderül, melyek voltak a TikTokozók körében a legkedveltebb desztinációk.

TikTok Top 10

Fotó: Shutterstock

A virtuális bakancslista nagyon vegyes mind földrészek, mind érdeklődési kör tekintetében, és ami még nagyon érdekes, hogy a Google-ban a „travel TikTok videos" szavakra 350 %-kal (!) többen kerestek rá idén, mint tavaly. A végleges listához a TikTok-videók népszerűségét, a Tripadvisor értékelési pontszámát, az éves látogatószámot, az időjárást és a megfizethető szállások elérhetőségét vették alapul.

Tehát a lista a következő:

  1. Walt Disney World, Florida
  2. Burj Khalifa, Dubaj
  3. Eiffel-torony, Párizs
  4. Tádzs Mahal, India
  5. Grand Canyon, Arizona
  6. Las Vegas Strip
  7. Golden Gate, San Francisco
  8. Hoover-gát, Arizona
  9. Yosemite Nemzeti Park
  10. Stonehenge
Érdemes a listánál azt is figyelembe venni, hogy a TikTokozók nagy része huszonéves vagy még fiatalabb, így nem meglepő, hogy egy Disney World lett az első helyezett a „Disney-generációt" képviselő felhasználók között, de vannak azért meglepetések is a listán. Ilyen például az Arizona és Nevada határán lévő Hoover-gát és vízerőmű vagy az ókorban épült angliai Stonehenge.

Jelképpé vált erőmű

Fotó: Shutterstock

Hoover-gát

A Hoover elnökről elnevezett erőmű nemcsak azért kedvelt látványosság, mert tényleg szuperül néz ki akár egy TikTok-videón is, hanem az ország életében, fejlődésében nagyon jelentős szerepe van/volt. Az USA délnyugati része egyre jobban fejlődött 100 évvel ezelőtt, de sok határmenti sivatagi településre és ranch-re nem jutott víz, így a Colorado folyót akarták elterelni öntözés céljából, ez kudarcba fulladt, majd az energiaellátás került középpontba. Végül az államok vezetői döntöttek: az 1936-ban felépült gát és az erőmű egyszerre jelentett megoldást az energiaellátásra és az öntözésre is, hiszen a gát mögött egy hatalmas mesterséges tó, a Mead-tó alakult ki. Ma a gát Nevada, Arizona és Kalifornia 20 milliós lakosságát látja el édesvízzel és 1,3 millió embernek szolgáltat villamosenergiát.

AMI MÉG ÉRDEKELHET