5+3 elzárt hely a világban, ahova a turistáknak tilos a belépés

tilos

Van a világon pár hely, amit ugyan a turisták nagyon szeretnének meglátogatni, nincs rá lehetőségük. Vannak, melyek kapui a saját biztonságunk érdekében zártak, egyesek látogatása a konspirációs teóriák miatt tiltott, másoké pedig azért, mert félő, hogy a sok turista tönkretenné őket.


„A tiltott gyümölcs mindig édesebb” – sokan ismerjük a közmondást, miszerint annál jobban vágynak az emberek valamire, minél kevesebb esélyük van megkapni azt. Ez az alábbi helyszínek esetében is igaz lehet, ugyanis olyan titkokat rejtenek, amiket az illetékesek nem mertek a világra bízni.

Iszei Nagyszentély, Japán

Forrás: Shutterstock

Iszei Nagyszentély, Japán

Japán szentélyeire a világon rengetegen kíváncsiak, van viszont egy, ahova nem fogjuk tudni betenni a lábunkat. A húszévente újraépített Iszei Nagyszentély Japán egyik legdrágább templomának tekinthető, éppen ezért kizárólag a királyi család tagjai látogathatják – írja a holidify.

A Dulce-bázis

Dulce apró települése Mexikó határán található, kapuin pedig azért nem léphet át senki, mert a területe egy rezervátumként funkcionál. A 2600 főt számláló falu alatt úgy vélik, egy földalatti bázis lapul, ahol hihetetlen kísérleteket folytatnak.

A Dulce-bázisban elviekben nagyon fejlett technológiákkal dolgoznak, ráadásul a teória szerint ember-állat hibrid lényeket is sikerült már létrehozniuk.

Mindez elgondolkodtató, különösen azért, mert a település az Egyesült Államok egyik legjobban őrzött területének számít.

„Kígyósziget", Brazília

Fotó: Shutterstock

Arany lándzsakígyó

Ahogy arra a sziget beceneve is következtetni enged, a Brazíliához tartozó területet (hivatalos elnevezése: Ilha da Queimada Grande) azért tilos meglátogatni, mivel tele van halálos mérgű hüllőkkel. A becslések szerint több mint négyezer mérges arany lándzsakígyó lakik, mely a világ egyik legveszélyesebb mérgű kígyójának számít.

Olvass erről is! 5+1 furcsa szokás a világból, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja a turistákat

51-es körzet, Egyesült Államok

Fotó: Shutterstock

51-es körzet

Aki figyelemmel követte az internet által felkapott történéseket, az hallhatott már az 51-es körzetről. Az Egyesült Államok katonai bázisát számos konspirációs teória övezi, a legmerészebb elgondolások szerint az ország itt rejtegeti a földönkívüli életre utaló bizonyítékokat.

Északi-Szentinel-sziget, India

Az Indiához tartozó szigetről is hallhatott már az, aki követi a híreket. Ezen a szigeten egy őslakos törzs él, melynek tagjai erőszakkal védik területüket.

A törzs több mint 50 ezer éve lakja az apró szigetet, aminek látogatása senkinek sem ajánlott, akinek kedves az élete.

Ne hagyd ki! 7 különleges hely a Földön, ahol „nincs" gravitáció

A három legérdekesebb tiltott területet a végére hagytuk: TikTok-videónkból ezeknek a titkára is fény derül!

AMI MÉG ÉRDEKELHET