Végre a tetovált légiutas-kísérők is lehetőséget kapnak

A Virgin Atlantic hagyja kibontakozni a tetovált stewardokat és stewardesseket is.

„Boldog nemzetközi légiutas-kísérő napot! – írta május 31-én egy Facebook-posztban a Virgin Atlantic Airways. – Mindig is arra biztattuk embereinket, hogy legyenek önmaguk, így mától büszkén mutathatják meg tetoválásaikat." Az brit légitársaság nem csak ezzel a nagy és formális döntéssel vívja ki sok utas szimpátiáját...

Fotó: Facebook / Virgin Atlantic

A stewardessekre rengeteg előírás vonatkozik, nemcsak azt szabják meg nekik, hogy milyen egyenruhában lehetnek, hogy mindig kell harisnyát viselniük szoknyához, nem lóghat az arcukba a hajuk és hasonlók, de eddig az is fő szabály volt, hogy nem viselhetnek tetoválást. A Virgin Atlantic Airways az egyetlen olyen légitársaság 2022-ben a világon, amelyik alkalmaz olyan légiutas-kísérőket, akiknek testét tetkók díszítik.

Gyere és legyél egyéniség!

Fotó: Facebook / Virgin Atlantic

A járvány miatt évekre visszaszorult a repülős utazás, most azonban akkora lendülettel robbant be újra, hogy az amúgy is népszerű Virgin Atlanticnak új kollégákat kellett toboroznia. A munkaerő-keresést egybekötötték a márkabrandinggel (márkaépítéssel), és „championing individuality” szlogennel új kampányba fogott. A jelmondat azt jelenti, legyél önmagad, mutasd meg, mitől vagy egyedi, mert ez jó dolog – még akkor is, ha egyenruhában kell ezt megtenned a fedélzeten.

Richard Branson megszeretteti magát és a cégét

Richard Branson, a Virgin Group elnöke az utóbbi években igen sokat tett azért, hogy magát és a cégét megszettesse az utazókkal. Branson a kereskedelmi űrrepülés egyik úttörője: a 70 éves milliárdos üzletember egy repülőn, a Virgin Galactic VSS Unityn érte el az űrt éppen egy éve, amivel olyan versenytársaknak okozott fejtörést, mint Jeff Bezos vagy Elon Musk.

De nemcsak az űrversenyből veszi ki a részét, hanem szeretné a sima légi közekedést is barátságosabbá és toleránsabbá tenni – a Virgin Atlantic állatbarát, és elfogadó mindenféle kisebbséggel szemben –, ebben a hónapban például az egész légitársaság a Pride-ot ünnepli.

AMI MÉG ÉRDEKELHET