5 csendes belföldi úti cél, ha elbújnál a világ elől

A téli kirándulásokhoz is tökéletes helyszínek.

Magyarország szerencsére bővelkedik olyan nyugalmas helyekben is, ahol az erdő csendje és a természet közelsége elfeledteti velünk a nyüzsgő mindennapokat.


Búbánatvölgy 

Ahogy a Funzine is írja: nevével ellentétben a Dunakanyar egyik rejtett helye egyáltalán nem ad okot a szomorkodásra. A Szamár-hegy és a Hosszú-hegy között található Búbánatvölgy Esztergom közelében, Budapesttől nagyjából egyórás autóútra található. A térség tökéletes azok számára, akik egy kis csendre vágynak: a horgásztavakkal tarkított völgyben több túraútvonal is található, erőfeszítéseinket pedig kárpótolja a magaslati kilátás.

Derítő-tó

A Búbánatvölgy után jöhet a Tatától nem messze található Derítő-tó. A mesterségesen létrehozott tó mára egy igazi horgászparadicsommá nőtte ki magát, ahol az év minden időszakában megengedett a pecázás. A térségre a túrázók is felfigyeltek, akik a romantikus faházak, stégek között barangolva könnyen lecsendesíthetik elméjüket.

Ha egy forralt bor társaságában melegednénk fel a fővárosban: 6 iglu Budapesten, ha télen is teraszon ülnél

Orfű

A Pécshez közeli Orfű sokak számára egyet jelent a fesztiválozással, ám a tó környéke koncertek nélkül is felszabadító. A Pécsi-tó körül egy barátságos sétány fut, partjain pedig kávézóból és stégekről nézhetjük a téli szezon által nyújtott békés tájat. Ha egy kicsit nagyobb túrába szeretnénk beruházni, induljunk tovább a Mecsek irányába.

A koncertekről azért nem kell lemondanunk: Jazz, funk, rock Budapesten: 10 változatos koncert decemberre

Sástó

A fesztiválok szervezőinek néha sikerül megtalálniuk olyan gyönyörű helyszíneket, mint a Fekete Zajnak otthont adó Sástó. Az ország legmagasabban fekvő tava Gyöngyöstől északra díszíti a Mátrát, mellette pedig egy 53 méter magas kilátó is helyet kapott. A Sástónál egykor kőbányákban dolgoztak a munkások, mára viszont ezen a területen egy élménypark, az Oxygen Adrenalin Park található – itt kipróbálhatjuk, milyen is a tél közepén lecsúszni egy bobpályán.

Érdemes egy gyógyfűrdőt is meglátogatni a télen: 6 gyógyfürdő Magyarországon, ha átmelegednénk a télen

Ilona-völgyi vízesés

Parádtól délre, a Mátrában bújik meg hazánk egyik legmagasabb természetes vízesését, az Ilona-völgyi vízesést. A tízméteres magasságból lezúduló zuhatagot sziklafalak veszik körbe, a környéken pedig több túraútvonal is fut, Parádfürdőtől indulva egy 6,5 kilométeres tanösvény mind a kilenc állomását végigjárhatjuk, melyek között szerepel a Rákóczi-fa, a Szent István-csevicekút és az Ördöggátak néven ismert miocén kori kőzetképződmény.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET