Lélegzetelállító túrahelyszínek Európában egy tavaszi kiránduláshoz

Ha felejthetetlen kirándulásokra vágysz!

norvégia túra

A túrázás a legtökéletesebb módja annak, hogy érezzük természet feltöltő erejét. Kontinensünk szerencsére számos csodás kirándulásra alkalmas helyet is rejt magában. Alábbi cikkünkben mutatunk pár gyönyörű túrahelyszínt, amiket érdemes minél hamarabb felkeresnünk!

Camino de Santiago, Spanyolország

Fotó: Unsplash/Julia Gerlach

A szinte mindig napsütötte Spanyolország tavasszal is kitünő választás. Azonban, ha a mediterrán éghajlat mellett a lenyűgöző tengerparti és kulturális látnivalók mellett túráznánk is, vár minket az El Camino néven elhíresült zarándokút. Akár végigmegyünk a Santiago de Compostela katedrálisáig, akár csak egy szakaszát teljesítjük, remek helyekre juthatunk el. Kihagyhatatlan a Peñalara Nemzeti Park vagy a Pireneusok titkos hegyi ösvényei.

Ez is érdekelhet: Az El Camino útvonalán fekvő spanyol város, ami tökéletes egy tavaszi hétvégére

Erdély

Fotó: Unsplash/Adriana Sas

Ha nem utaznánk át az egész kontinenst, elég csak meglátogatnunk az egyedülálló, szomszédos Erdélyt, ahol a Via Transilvanica névre hallgató 1400 kilométer hosszú útvonal észak-dél irányban szeli át a régiót.

108 falun és városon keresztül kanyaroghatunk, miközben a Kárpátokon és a kontinens leglátványosabb tájain keresztül szívhatjuk magunkba a friss levegőt.

Mindig megéri: Így változtatja meg az életedet a rendszeres túrázás

Mont-Saint-Michel, Franciaország

Fotó: Unsplash/Bas van Breukelen

A La Manche árapálysíkságából kiemelkedő Mont-Saint-Michel

Ha Párizs fényeit vagy a mediterrán tengerpartokat már láttuk, a francia vidéken való túrázást érdemes kipróbálnunk.

Az Alpoktól a bordeaux-i szőlőskertekig Franciaország telis-tele van túraútvonalakkal. A kötelező látnivalók közé tartozik Mont-Saint-Michel jellegzetes árapályszigete vagy a délebbre található Verdon-szurdok, ahol megcsodálhatjuk az Azure és a Verdon folyó találkozását.

Pulpit Rock, Norvégia

www.instagram.com

A friluftsliv — azaz a „szabad levegőn- élni” — egy sajátos életmódra utaló norvég kifejezés, ami a természetben töltött felhőtlen szabadidőre utal. Ha mindezt megtapasztalnánk, akkor a legjobb úti cél a skandináv ország elképesztő tájai.

Felmászhatunk a festői Pulpit Rockra, vagy felfedezhetjük a dél-norvégiai fjordokat.

Ambiciózus túrázóként még a Galdhøpiggen, Észak-Európa legmagasabb csúcsát is meghódíthatjuk.

Ha Finnországot választanánk, és inkább autóval: Európa lélegzetelállító országútja az „ezer tó földjén”

Izland

Fotó: Unsplash/Karsten Winegeart


Izland az utóbbi évek egyik legfelkapottabb úti céljává vált. Nem csoda, hiszen a szigetországvonzza azokat, akik odavannak a fantasztikus tájakért: Izlandon egyszerre találkozhatunk aktív vulkánokkal, óriási vízesésekkel és a végtelen tengerrel, ezért érthető, miért az egyik legnépszerűbb túrahelyszín.

Az ország egyik leghíresebb túraútvonala a Laugavegur, amely tökéletes az izlandi felföld megcsodálására, de a Fimmvörðuháls útvonal is jó választás, ami egy lenyűgöző vízesésnél kezdődik, majd a célállomás végén egy vulkánra néző kilátással találkozhatunk.

(Euronews)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET