5 európai úti cél, ami tökéletes egy tavaszi kiruccanáshoz

Kellemes időjárás, kevesebb turista.

Fotó: Shutterstock

Lassan elérkezünk a tavasz első hónapjához, ez az időszak pedig ideális ahhoz, hogy olyan úti célokat látogassunk meg, amik nyáron már jóval zsúfoltabbak. Mutatunk öt olyan európai helyszínt, ami tavasszal is szuper élményt nyújt.


Chamonix, Franciaország 

A Mont Blanc lábánál található Chamonixet a legtöbben a síelésért látogatják meg, ám maga a település is varázslatos. A takaros templomok és a hangulatos házikók mellől márciusra már javarészt eltűnik a tömeg, a környező hegyeken viszont még bőven kiélvezhetjük a havas tájakat. Ilyenkor a hőmérséklet 8 Celsius-fok körül alakul, de a napsütés már gyakori, így minden adott egy tavaszi feltöltődéshez.

Madrid, Spanyolország

Bár a spanyol tengerpartok az év minden időpontjában gyönyörűek, a tavaszi hőmérséklet ideális környezetet biztosít ahhoz, hogy felfedezzük Madrid nagyvárosát. A csúcsidőszak kezdete előtt jóval kevesebb látogató társaságában járhatjuk be a neves galériákat, kóstolhatjuk meg a helyi ételkülönlegességeket vagy sétálhatjuk be a San Miguel piacot. A városnézés után pedig egy-egy bár teraszán csatlakozhatunk a helyiekhez, akik caipirinhákkal üdvözölik a jó időt.

Spanyolország északi része sem rossz választás: Az apró spanyol halászfalu, ahol a „világ legkisebb tengere" is megbújik

Sorrento, Olaszország

Fotó: Getty ImagesSorrento, Olaszország

Az Amalfi-part nem véletlenül annyira népszerű a turisták körében: a romantikus villákat, a magas sziklákat és a szűk utcácskákat nem csak nyáron érdemes bebarangolni. Tavasszal ugyan a tenger még nem túl meleg, ám a természet felébredésével színes virágok és az enyhe napsütés legalább annyira filmbeillő látványt tudnak nyújtani, mint a nyári nyüzsgés.

Amszterdam, Hollandia

Április végén egész Amszterdam narancssárgába borul a Konigsdag, azaz a király napja alkalmából. Ilyenkor pedig már többek között a tulipánok is elkezdhetnek virágzani, ami egy különösen szép látvánnyal ruházza fel a holland várost. A tavasz persze már egy barátságosabb időszak a biciklizéshez is, a kellemes napsütésben pedig könnyedén felfedezhetjük Amszterdam híres múzeumait, de a tengerpartra is kiülhetünk egy jót bruncholni.

Amszterdam pályaudvara is gyönyörű: Európa 6 legextrább vasútállomása, ahol még várakozni sem borzasztó

Madeira, Portugália

A Portugáliához tartozó szigeten egész évben kellemesen az időjárás, a tavaszi átlagos 20 Celsius-fok pedig tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy felfedezzük Madeira természeti adottságait – ráadásul ilyenkor az egész sziget virágokban pompázik. Bejárhatjuk a központi botanikus kertet, felsétálhatunk a Levada dos Balcões vízesésekben gazdag túraterületére vagy végighajókázhatunk a São Vicente-barlang mészkősziklái között. Persze a tengert is bátran közelítsük meg, áprilisban például bálnákkal és delfinekkel is találkozhatunk.

(Forrás: Condé Nast Traveler 1 / 2)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET