Ha kimaradt a nyaralás: 5 film, amit ha megnézel, garantáltan jobb kedved lesz

A nyaralások nem mindig tökéletesek, de a cikkben szereplő filmek esetében egyenesen katasztrofálisra sikerültek.

Thelma & Louise
Profimedia

Az ideális nyaralás nem mindig teljesül be: az élet vakáció alatt is közbeszólhat, és könnyen lehet, hogy az idill egyszer csak rémálomba fordul. Mutatunk 5 filmet a szörnyű nyaralásokról, amik között ugyan vannak nehezen emészthető darabok, de egy biztos: ha megnézed őket, garantáltan nem bánod, hogy nem jutottál el idén nyaralni.

A Vulture összegyűjtött pár filmet, melyekben a nyaralás inkább hasonlít egy rémálomra, mint egy lazító, stresszmentes kikapcsolódásra.

1. Thelma & Louise (1991)

Celebrating 90 years of movie making magic. Relive all of your favorite moments from Thelma and Louise. About MGM Studios: ...

Thelma and Louise - Original Trailer | MGM

Ridley Scott filmje egyértelműen bemutatja, hogy a nők miért nem kelnek útra sűrűn egyedül.

Két legjobb barátnő, Thelma (Geena Davis) és Louise (Susan Sarandon) egyszer csak úgy döntenek, hogy lapos életüket egy hétvégi hegyi kiruccanással dobják fel. Az út bár kellemesen indul, hamarosan szörnyűvé változik. Egy bárban a szerény, visszafogott Thelmát kiszúrja egy férfi, aki erőszakoskodni kezd vele. Ezt követően a talpraesett Louise beavatkozik, döntésének viszont durva következményei lesznek. A két nőnek el kell döntenie: feladják az életüket, vagy menekülésbe kezdenek.

2. A család kicsi kincse (2006)

Check out the official Little Miss Sunshine (2006) Trailer starring Abigail Breslin! Let us know what you think in the comments ...

Little Miss Sunshine (2006) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

A fekete humorban gazdag A család kicsi kincse című film a Hoover család kaotikus, nehézségekben bővelkedő életét egy kaliforniai utazás szakítja meg.

A fiatal Olive (Abigail Breslin) részt szeretne venni egy szépségversenyen, ám az utat nemcsak a furcsa rokonok, hanem egyéb tényezők is megzavarják: drogok, kiabálás, lerobbant autó. Ha ez nem lenne elég, egy haláleset is közbeszól és a tragikus nyaralás során bár a család összekovácsolódik, fel kell tenni a kérdést: vajon megér egyetlen kiruccanás ennyi drámát?

3. Spring Breakers – Csajok szabadon (2012)

SUBSCRIBE: http://bit.ly/A24subscribe A little sun can bring out your dark side. -- Now available on iTunes, Amazon, and ...

Spring Breakers | Official Trailer HD | A24

A tavaszi szünet nemcsak a magyar fiataloknak, de az Egyesült Államok egyetemistáinak is egy nagy lehetőség a bulizásra. Így lett volna ez a Spring Breakers című film szereplőivel is – már ha lett volna elég pénz a lányok zsebében.

Pénz híján a négy lány (Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Rachel Korine és Ashley Benson) úgy döntött, a kiruccanásukat egy gyorsétterem kirablásából finanszíroznák. Az akciót ugyan sikerült megvalósítaniuk, a törvény keze hamarosan utolérte őket: börtönbe kerültek. Meglepetésükre valaki letette a szükséges óvadékot, ám amikor kiderül ki volt az, életük gyökerestül felfordul. Az összegért egy helyi gengszternek (James Franco) mondhattak hálát, aki a történelem egyik legdurvább tavasz szüneti bulijába viszi őket.

A szórakozásnak viszont ára is van, a kérdés az, megéri-e?

4. Fehér éjszakák (2019)

SUBSCRIBE: http://bit.ly/A24subscribe THIS SUMMER, LET THE FESTIVITIES BEGIN. From writer/director Ari Aster (Hereditary) ...

MIDSOMMAR | Official Trailer HD | A24

Teljesen mindegy, mennyire unatkozol, vagy mennyire vágysz egy nyaralásra, ha valaki azt mondja, tud egy lehetőségről egy apró svéd faluban, maradj inkább otthon!

Ari Aster Fehér éjszakák című filmje – mint a legtöbb tragédiával záró film – jól indul. Egy szakítás szélén álló fiatal pár, Dani és Christian utolsó pillanatban úgy döntenek, ahelyett, hogy lezárnák kapcsolatukat, inkább elutaznak arra a nyári fesztiválra, amire barátaik is mennek. A nyári napfordulót ünneplő fesztiválról hamar kiderül: egyáltalán nem az, aminek mutatja magát.

A barátok egy séta keretében megesznek egy kevés varázsgombát, majd ahogy telnek a napok, egyre több abszurd dolgot kezdenek el maguk körül tapasztalni. Rájönnek, a kommuna bizarr rituáléiból ők sem maradhatnak ki. Aki meg szeretné nézni a filmet, készüljön fel arra, hogy tragikus, erős jelenetek is vannak benne.

5. Idő (2021)

youtu.be

Old - Official Trailer [HD]

Az elmúlt évek eseményeitől mindenki öregnek érezheti magát. Úgy gondolnád, egy titkos strandra tett nyaralás feltölt majd és egy kis boldogságot csempész a szürke hétköznapokba. M. Night Shyamalan új filmje, az Idő átgondoltatja ezt az ötletet veled.

A történetben egy család rátalál egy titkos strandra, van viszont egy bökkenő: pár óra alatt nagyon gyorsan öregedni kezdtek, az életük pedig gyakorlatilag egy napba sűrűsödött. Ráadásul a helyi üdülőről személyzetéről is kiderül egy s más, aminek köszönhetően érdemes lehet megfontolni: biztos jó döntés elvonulni a nagyvilágtól?

AMI MÉG ÉRDEKELHET