Különleges szendvicsek a világ körül, amiket otthon is elkészíthetsz

A közönségkedvenc étel legkülönlegesebb verziói.

szendvics

A szendvicseknél kevés egyszerűbb étel létezik, ez mégsem von le semmit az érdemeiből. A kenyérszeletek közé gyakorlatilag bármilyen hozzávalót becsúsztathatunk, mégis van valami különleges a profi módon elkészített szendvicsekben. Mutatunk öt ropogós finomságot a világ országaiból, amik nem a véletlennek köszönhetik sikerüket.


Bánh mì – Vietnám 

A világ egyik legjobb utcai ételeként tartják számon a vietnámiak és a franciák szerelemgyerekét, a bánh mì szendvicset. Az igazán jó bánh mì titka a kívül ropogós, belül pedig puha baguette és a szaftos sertéshús.

Ugyan mára már több verziója is létezik, a tradicionális szendvicsben a fő zöldségeknek a savanyított sárgarépa, az uborka és a daikon retek számít. A fűszerezéshez gyakran használnak koriandert, chilit és mogyoróhagymát.

Keleten a bánh mì az egyik legnépszerűbb street foodnak számít: 8 különleges street food a világból, amit lehet, nem is ismertél

Croque Madame – Franciaország

A franciáknak egy másik ikonikus szendvicshez, a Croque Madamehoz is közük van. A friss kenyeret krémes béchamel-mártással, guyere sajttal, dijoni mustárral, tojással, vajjal és egy csipet szerecsendióval töltik meg, az eredmény pedig egy nem éppen diétás, de annál ínycsiklandóbb étel.

Vada pav – India

India gasztronómiájára gondolva először valószínűleg a curryk jutnak eszünkbe, ugyanakkor az ország egy fenséges szendviccsel is büszkélkedhet. A vada pav a két pav néven ismert zsemle közé sült burgonyapogácsát, hagymát, zöld chilipaprikát és akár többféle chutneyt raknak.

A fűszerezése változatos, de általában a gyömbér, a koriander, a fokhagyma és valamilyen csonthéjas megtalálható közte.

Izlandnak is megvannak a saját finomságai: Ételek Izlandról, ha belekóstolnál a szigetország konyhájába

 Choripán – Argentína 

Argentína jellegzetessége, a chorizo kolbászból készült choripánt általában a szintén klasszikusnak számító chimichurrivel és salsa criollával együtt tálalják.

A hagyományos recepthez chorizo és ropogós francia baguette szükséges, a chimichurrihez olívaolaj, oregánó, fokhagyma, chilipelyhek, ecet és petrezselyem szükséges. A salsa criolla fő összetevőihez tartozik a paradicsom, a hagyma, a citrom, az olívaolaj és persze a bors.

Lobster roll – Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban többféle szendvics is népszerű, de talán az egyik legszélesebb körben ismert recept a homárból készült lobster roll. Ehhez két hotdog-buci közé olvasztott vajjal bekent homárhúst, metélőhagymát, citromot és majonézt szoktak rakni, de persze ahány hely, annyi más hozzávalóval egészíthető ki a recept.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET