Tudtad, hogy már a TikTokon is lehet szállást foglalni?

A kínai TikTokon már működik az új funkció.

hotel szálloda szállás
Fotó: Shutterstock

A kínai TikTokon, amit Douyinnal neveznek, már működik a szállásfoglalás lehetőség, de mit is jelent ez, hogyan működik és milyen hatása lesz ez a utazások szervezésére?

Vajon könnyebb lesz az utazásaink megtervezése, ha TikTok-videók megnézése közben csak egy klikk választ el bennünket, hogy álmaink nyaralását lefoglaljuk? A többi szállásközvetítő oldalhoz képest sokkal alacsonyabb jutalékért (4,5 %, a többi közvetítő oldalon ez kb. 12-20% is lehet) kínál a kínai TikTok szállást, programokat és repülőjegyet.

Hogyan működik?

Fotó: Shutterstock

A Douyin szállásfoglaló funkciója naptár alapú, tehát megadod, mettől meddig utaznál és arra az időszakra dob ki lehetőségeket, de a TikTok-videók megnézése után is egyből átnavigálhatunk a szállás oldalára is, hiszen a videóban megjelölt helyre egyből lehet kattintani. Érdekes trendeket fog kialakítani ez a lehetőség, hiszen a TikTok-influencerek közvetlen megbízást kaphatnak konkrét reklámfilmek forgatásra, persze, ha a szálláshely szeretne minél hamarabb „eljutni" a fogyasztóhoz, potenciális vendéghez. Na de mennyibe fog kerülni, ez a hirdetési forma? Ha TikTok-sztárt bíznak meg a népszerűsítéssel, akkor a klip leforgatása lehet, hogy végül többe kerül, mintha a hotelüdülőhely vagy a szórakoztató park hirdetést venne valahol.

Az Instagram és a Meta is tervezte, hogy elinditják az Insta utazásszervező funkcióját, adta magát, hogy a szállást vagy a repülőjegyet a képen megjelölt termékként kínálják, de ez szállásfoglaló lehetőséget végül nem fejlesztették ki, nos, a TikTok vezetői nem vártak, megragadták az alkalmat a TikTok népszerűségének csúcsán és elindították az új üzletet.

Miért a kínai TikTokon indult el?

Fotó: Shutterstock

Bár a Douyint sokkal jobban cenzúrázák Kínában, mint a platform nyugati verzióját a többi országban, maga a kínai kiadást eleve a shoppingért hozták létre. A cél eleve egy kereskedelmi felület létrehozása volt, a kínai fogyasztók pedig megszerették ezt a vásárlási lehetőséget, és ezért biztonságosnak tűnt ott bevezetni a szállásfoglalási funkciót. Te ki fogod próbálni, ha a TikTokon is elindul ez a lehetőség?

AMI MÉG ÉRDEKELHET